Ο Κυρ. Μητσοτάκης καλεί τον Ερντογάν να πάρει θέση για τον χάρτη Μπαχτσελί

Ο Κυρ. Μητσοτάκης καλεί τον Ερντογάν να πάρει θέση για τον χάρτη Μπαχτσελί

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του «απέναντι στις γελοιότητες του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου» καλεί τον Τούρκο πρόεδρο  Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παρουσίαση του προκλητικού χάρτη που παρουσιάζει σχεδόν το μισό Αιγαίο και την Κρήτη να απεικονίζονται ως τμήμα της Τουρκίας.

 «Όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος» διερωτάται ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει τα εξής: «Προσέξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα αυτά τα νησιά «απορροφημένα» από την Τουρκία. Ένα παραλήρημα από τους εξτρεμιστές ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στις γελοιότητες του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου»

Το Σάββατο οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι δώρισαν στον πρόεδρο του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και κυβερνητικό εταίρο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πίνακα με τον εν λόγω χάρτη, εκφράζοντας την ανεπίσημη ιδεολογία τους τον παντουρκισμό, την ένωση δηλαδή και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα τουρκική αυτοκρατορία, στα πρότυπα της Οθωμανικής.

Εν συνεχεία σήμερα συνέχισαν την προκλητική ρητορική τους με αλλεπάλληλες αναρτήσεις τους στο Twitter, γραμμένα στα ελληνικά. Το εθνικιστικό κόμμα της Τουρκίας επαναλαμβάνοντας τις απειλές του κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι «παρουσιάσαμε στον αρχηγό μας τον χάρτη, τον οποίο ετοιμάσαμε έχοντας επίγνωση της σημασίας και της δύναμης της Γαλάζιας Πατρίδας, την προβολή της αγαπημένης πατρίδας στην απεραντοσύνη, όπου κυμάτιζε η ένδοξη τουρκική σημαία για εκατοντάδες χρόνια, αλλά που δείχνει η συνοριακή γραμμή μπροστά στην εθνική συνείδηση των νησιών μας, τα οποία σφετερίστηκε η Ελλάδα».

Ακόμη ισχυρίζονται ότι η Κρήτη είναι κομμάτι της τουρκικής πατρίδας και απειλούν λέγοντας πως «το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου», ενώ υποστηρίζουν πως δεν μεταβιβάστηκαν ποτέ στην Ελλάδα 152 νησιά του Αιγαίου!