Ο J. Kerry θα μεταβεί στη Ρωσία για συνομιλίες με τον V. Putin

Ο J. Kerry θα μεταβεί στη Ρωσία για συνομιλίες με τον V. Putin

Στη Ρωσία θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα για να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για τη Συρία και την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry.

Μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο περιθώριο της διάσκεψης για το Κλίμα στο Παρίσι, ο J. Kerry πρόσθεσε εξάλλου ότι η Ρωσία "έχει διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο" στις προσπάθειες που γίνονται για να βρεθεί μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία.

"Θα ταξιδέψω στη Μόσχα σε μια εβδομάδα και θα συναντηθώ μαζί του (με τον πρόεδρο Putin) και τον κ. Lavrov (τον Ρώσο ΥΠΕΞ) για τη Συρία και την Ουκρανία", πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο νέος απεσταλμένος των ΗΠΑ στον συνασπισμό δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους που τελεί υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε σήμερα ότι μόνον το 30% των αεροπορικών πληγμάτων της Ρωσίας στη Συρία έχει στόχο το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μπρετ ΜακΓκερκ συμπλήρωσε ότι οι υπόλοιπες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας πλήττουν "άλλες ένοπλες οργανώσεις", ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δυνάμεων επικεντρώνεται μόνο στο Ισλαμικό Κράτος.

Αναφερόμενος παράλληλα στην Τουρκία, ο ΜακΓκερκ σημείωσε ότι προτεραιότητα του συνασπισμού είναι να σφραγιστεί και η τελευταία λωρίδα της μεθορίου μεταξύ της Τουρκίας και περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

"Αυξάνουμε τις πιέσεις μας εκεί", πρόσθεσε ο Μπρετ ΜακΓκερκ, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ