Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν επιτίθεται στη Σαουδική Αραβία και απειλεί

Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν επιτίθεται στη Σαουδική Αραβία και απειλεί

Σφοδρή επίθεση κατά της Σαουδικής Αραβίας και του ιδρυτή της, Abdul-Aziz bin Rahman Al Saud, τον οποίο χαρακτηρίζει πράκτορα των Βρετανών, εξαπολύει ο Hamza bin Laden, 15ος γιος του ηγέτη της al Qaeda, Osama bin Laden, ο οποίος εκτελέστηκε το 2011 στο κρησφύγετό του στο Πακιστάν, σε επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων Navy Seals. Ο Hamza φέρεται να είναι ο διάδοχος στο «τιμόνι» της οργάνωσης, η οποία επιχειρεί σταδιακά να επανακτήσει τα σκήπτρα στον χώρο της παγκόσμιας ισλαμικής τρομοκρατίας και της «τζιχάντ», μετά τις διαδοχικές ήττες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη.

Εδώ και δύο χρόνια, έχει εντείνει τις παρεμβάσεις του μέσω Διαδικτύου, με ηχογραφημένα και βιντεοσκοπημένα μηνύματα. Σε αυτά προσφέρει συμβουλές και οδηγίες προς τους «υποψήφιους μάρτυρες στη Δύση», επαίρει τους αποκαλούμενους «μοναχικούς λύκους» για τα χτυπήματα που καταφέρνουν σε διάφορες χώρες και καλεί σε επιθέσεις κατά Αμερικανών, Εβραίων, αλλά και Ρώσων. Με τις ενέργειές του δε αυτές, διασφάλισε μια θέση στη λίστα με τους πλέον επικίνδυνους και καταζητούμενους τρομοκράτες του αμερικανικού State Department, στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Brookings, ο Hamza πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα με τον πατέρα του στο Αφγανιστάν πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη, ενώ βρέθηκε πλάι του και στο Πακιστάν, μετά τη μετακίνηση στη χώρα αυτή του συνόλου της ηγεσίας της οργάνωσης. Άλλες πληροφορίες θέλουν στην επιχείρηση του 2011 που κατέληξε στον θάνατο του πατέρα του, να βρέθηκαν στο κρησφύγετο επιστολές στις οποίες ο Hamza ζητούσε να εκπαιδευτεί κατάλληλα για να ακολουθήσει τα βήματά του.