Ο. Γεροβασίλη: Σημαντικό το αίσθημα ασφάλειας για τους κατοίκους της υπαίθρου

Ο. Γεροβασίλη: Σημαντικό το αίσθημα ασφάλειας για τους κατοίκους της υπαίθρου

Στην ανάγκη διαλόγου ανάμεσα στην Πολιτεία και τις τοπικές κοινωνίες με στόχο να υπάρξει μια περισσότερο αποτελεσματική αστυνομία, αναφέρθηκε η υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε εκδήλωση που έγινε στα Ιωάννινα, για την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και αναδιάταξης υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας.

«Είναι η πρώτη φορά που ανοίγει αυτός ο διάλογος μεταξύ της Πολιτείας και των τοπικών κοινωνιών, με στόχο να δημιουργήσουμε μια πιο αποτελεσματική αστυνομία, με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα παρέχει αρτιότερες υπηρεσίες στους πολίτες», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η ενημερωτική εκδήλωση έγινε στα Ιωάννινα, το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που διεξάγεται μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων.

«Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «αποτελεί κοινό αίτημα και αγωνία των κατοίκων, ιδιαίτερα της ηπειρώτικης υπαίθρου».

«Η κυβέρνηση, οι αστυνομικές αρχές βρισκόμαστε εδώ, για να ακούσουμε τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ