Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης νέος διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης νέος διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι ο νέος διευθυντής στο Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, έπειτα από δημόσια αναγγελία για την πλήρωση της θέσης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σακελλαρίδης υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

 Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα εργαστεί για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τμήματος και για την ενίσχυση της δράσης του για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις αρχές τους παγκόσμιου κινήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. 

Οι προκλήσεις για το νέο Διευθυντή είναι υψηλές αφού υπάρχει μία διαρκής απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως αποτέλεσμα της οικονομικής, κοινωνικής και προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας, αλλά και ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον για την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων». 

«Επιπλέον -συνεχίζει η ανακοίνωση- με δεδομένο ότι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στηρίζεται αποκλειστικά σε συνδρομές και χορηγίες των μελών και των υποστηρικτών του και δεν δέχεται κρατική ή διακρατική χρηματοδότηση, καθήκον του νέου Διευθυντή είναι η ανάπτυξη του Τμήματος και η διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας του σε μία δύσκολη χρονική περίοδο. 

Στο άμεσο μέλλον το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, υποστηρίζοντας πάντα τις διεθνείς εκστρατείες του κινήματος, θα συνεχίσει τη δράση του σε θέματα σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, όπως για παράδειγμα τα δικαιώματα των μεταναστών/ριών και προσφύγων, τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, την αστυνομική αυθαιρεσία και τα εγκλήματα μίσους». 

Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας από την ίδρυσή του το 1975 στην Ελλάδα, εργάζεται διαρκώς για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την υποστήριξη χιλιάδων αφοσιωμένων μελών, εθελοντών και επαγγελματιών. Πρόεδρος του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου είναι η κυρία Αναστασία Μπουρδάρα.

Φωτογραφία: SOOC