Ο επικεφαλής του IEA καλεί και πάλι τη συμμαχία ΟΠΕΚ+ να μειώσει τη διαφορά μεταξύ στόχων και παραγωγής

Ο επικεφαλής του IEA καλεί και πάλι τη συμμαχία ΟΠΕΚ+ να μειώσει τη διαφορά μεταξύ στόχων και παραγωγής

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, χρειάζεται να μειώσει τη διαφορά μεταξύ των στόχων τους και της πραγματικής παραγωγής, ανέφερε σήμερα Τετάρτη ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) Φατίχ Μπιρόλ.

«Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των στόχων που θέτουν οι χώρες του ΟΠΕΚ+ σε ό,τι αφορά τα επίπεδα παραγωγής τους και αυτού που παράγεται σήμερα», ανέφερε ο Μπιρόλ σε συνέδριο στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ. «Θα είναι σημαντικό για τον ΟΠΕΚ+ να μειώσει αυτή τη διαφορά και να προσφέρει μεγαλύτερους όγκους στην αγορά», δήλωσε.

Οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ+ αυξάνουν τον στόχο τους για την παραγωγή κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα κάθε μήνα από τον Αύγουστο καθώς χαλαρώνουν τους περιορισμούς στην παραγωγή. Ωστόσο, φαίνεται να μην καταφέρνουν να πετύχουν αυτούς τους στόχους καθώς ορισμένοι παραγωγοί πασχίζουν να αποκαταστήσουν την παραγωγή.

Το πετρέλαιο μπρεντ κινείτο στο 93,19 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα σήμερα, σημειώνοντας πτώση 10 σεντς, έχοντας υποχωρήσει κατά 3,3% κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού η Ρωσία ανακοίνωσε μερική απόσυρση των στρατευμάτων της από περιοχές κοντά στην Ουκρανία, κάτι που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από τις ΗΠΑ.