Ο Δήμος Κιλκίς δηλώνει αιφνιδιασμένος για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης

Ο Δήμος Κιλκίς δηλώνει αιφνιδιασμένος για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης

Αιφνιδιασμένος δηλώνει ο Δήμος Κιλκίς για την ανακοίνωση της δημιουργίας Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο "Μαζαράκη" στο Χέρσο.

"Βρεθήκαμε προ τετελεσμένου γεγονότος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε ρωτήθηκε και δε συμμετείχε στο σχεδιασμό με προτάσεις που θα μπορούσαν να εισφέρουν στην καλύτερη διαχείριση της χωροθέτησης των κέντρων" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η δημοτική αρχή. Ωστόσο τονίζει ότι το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να παραμερίσει τις όποιες πικρίες και να σταθεί αρωγός στην υπόθεση του προσφυγικού.

Προς την κατεύθυνση αυτή θέτει ως προαπαιτούμενα την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου και τη διασφάλιση της προστασίας και της περιουσίας των πολιτών του νομού. "Εχέγγυα για όλα τα παραπάνω είναι οι ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και η διαβεβαίωση ότι ο χώρος φιλοξενίας θα φυλάσσεται για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα άναρχης μετακίνησης και κυκλοφορίας" τονίζει ο Δήμος Κιλκίς που επιπλέον αναφέρει ότι δεν θα δεχτεί να καταστεί ένα απέραντο κέντρο φιλοξενίας προσωρινής προσφύγων με νέες εστίες σε Δροσάτο και Κεντρικό. Ζητά, τέλος, από την κυβέρνηση τον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ