Ο… δημοκρατικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ σε δράση

Ο… δημοκρατικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ σε δράση

Ένα κόμμα στο οποίο ανατέθηκε ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί σε συλλαλητήριο μέσω της νεολαίας του και με τρόπο ταυτόσημο με αυτόν του Ρουβίκωνα και των ακροαριστερών οργανώσεων. Τα επεισόδια και ο τραυματισμός του αστυνομικού αδιάψευστος μάρτυρας των συνεπειών και της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Ενταγμένος στη λειτουργία της φιλελεύθερης δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικό κόμμα, κάλεσε σε διαδηλώσεις, όπως έπραξε και με την υπόθεση του νόμου για τα Πανεπιστήμια αλλά και για αυτή του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Τα αποτελέσματα, πέραν της επιβάρυνσης της δημόσιας υγείας, της χθεσινής συγκέντρωσης ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένα.

Άγνοια και αυταπάτες δεν τίθενται ως θέμα συζήτησης ενώ η πρόσκληση για το «συλλαλητήριο διαμαρτυρίας» καθιστά συνυπεύθυνους όλους όσοι ενεπλάκησαν.

Η δε, καταδίκη των επεισοδίων και του τραυματισμού από το κόμμα στην ανακοίνωση των τριών γραμμών δείχνει τις γενικότερες προθέσεις. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία καταλήγει με την αναφορά στο ότι «η βία δικαιώνει τη βία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα επεισόδια στην πλατεία και ο τραυματισμός του αστυνομικού είναι αποτέλεσμα μια «αντίδρασης» στα όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στη Νέα Σμύρνη.