Ο διευθυντής της CIA κατέθεσε στον ειδικό εισαγγελέα που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές

Ο διευθυντής της CIA κατέθεσε στον ειδικό εισαγγελέα που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές

Ο διευθυντής της CIA Mike Pompeo κατέθεσε στην ομάδα του ειδικού εισαγγελέα που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με το προεκλογικό επιτελείο του Donald Trump, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Η πληροφορία αυτή είδε το φως της δημοσιότητας μία ημέρα αφότου το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι ο ειδικός εισαγγελέας πήρε κατάθεση και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Jeff Sessions, έναν από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου Trump.

Ο πρώην διευθυντής του FBI James Comey, που απολύθηκε από τον Trump τον περασμένο Μάιο έχει καταθέσει επίσης στους συνεργάτες του ειδικού εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters. Μετά την απόλυσή του Comey ανατέθηκε η έρευνα στον Mueler.

Τα αίτια της απόλυσης του Comey είναι ένα κομβικό σημείο της έρευνας του αν ο πρόεδρος Trump παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά την υπόθεση της ρωσικής ανάμιξης. Το NBC, που επικαλείται μια πηγή η οποία έχει γνώση των ερευνών, δεν διευκρίνισε πότε κατέθεσε ο Pompeo ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, θεωρείται "περιφερειακός μάρτυρας" για την απόλυση του πρώην διευθυντή του FBI.

Εκπρόσωποι της CIA είπαν ότι η υπηρεσία δεν σχολιάζει το ρεπορτάζ του δικτύου.

Το NBC ανέφερε επίσης ότι ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Trump Steve Bannon αναμένεται να συναντηθεί με την ομάδα του Mueler μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ο Bannon έχει συμφωνήσει να καταθέσει στους ανακριτές του Mueler και όχι σε Συμβούλιο Ενόρκων.

Υπό συζήτηση είναι ακόμη το ενδεχόμενο να κληθεί να καταθέσει ο ίδιος ο πρόεδρος Trump. Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι ο Mueler θέλει να πάρει κατάθεση από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο εντός των επόμενων εβδομάδων. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sara Sanders είπε ότι ο πρόεδρος θα συνεργαστεί πλήρως με τον ειδικό εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Φωτογραφία: AP