Ο Ban ki-Moon εκφράζει την ελπίδα ότι ο Trump θα ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία

Ο Ban ki-Moon εκφράζει την ελπίδα ότι ο Trump θα ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Ban ki-Moon εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η κυβέρνηση υπό τον Donald Trump θα «ενισχύσει τους δεσμούς της διεθνούς συνεργασίας», ενώ χαρακτήρισε την Hilary Clinton «ένα ισχυρό σύμβολο της χειραφέτησης των γυναικών».

«Την επομένη μιας σκληρής και πολύ συχνά διχαστικής εκστρατείας, αξίζει να επαναλάβουμε και να επιβεβαιώσουμε ότι η ενότητα στη διαφορετικότητα των ΗΠΑ είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της χώρας. Ενθαρρύνω όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν αληθινοί σε αυτό το πνεύμα» δήλωσε ο μετά την εκλογική νίκη του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

«Οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν τις ΗΠΑ προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την απίστευτη δύναμή τους ώστε να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να ξανασταθεί στα πόδια της και να εργαστούν για το κοινό καλό» είπε ο Ban σε δημοσιογράφους.

Επιπλέον ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σημείωσε ότι βασίζεται στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump προκειμένου να συμβάλλει στην μάχη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόνισε σήμερα ο γ.γ των ΗΕ.

«Ο ΟΗΕ βασίζεται στη νέα διοίκηση για να ενισχύσει την διεθνή συνεργασία τη στιγμή που εμείς εργαζόμαστε όλοι μαζί για να στηρίξουμε τις κοινές αξίες, να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή (και) να προωθήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα» επιβεβαίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ