Ο B. Netanyahu θα συναντηθεί με τον «φίλο» του D. Trump τις επόμενες ημέρες

Ο B. Netanyahu θα συναντηθεί με τον «φίλο» του D. Trump τις επόμενες ημέρες

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, δήλωσε χθες ότι θα συναντηθεί με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Donald Trump, εντός του μήνα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου θα εκφωνήσει μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την 26η Σεπτεμβρίου.

Ο Netanyahu έκανε τη δήλωση αυτή σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην περιοδεία που ξεκινά στη Λατινική Αμερική πριν το αεροσκάφος του αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ για την Αργεντινή το βράδυ της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα επισκεφθεί επίσης την Κολομβία και το Μεξικό πριν μεταβεί στη Νέα Υόρκη.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τη δήλωση του Νετανιάχου περί συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Από το Μεξικό θα πάω στη Νέα Υόρκη να μιλήσω στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και εκεί θα συναντηθώ με τον φίλο μου, τον πρόεδρο Donald Trump», ήταν η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ακόμη, ο Netanyahu επισήμανε ότι θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός του Ισραήλ ο οποίος θα επισκεφθεί κράτη της Λατινικής Αμερικής και χαρακτήρισε την περιοδεία του αυτή «ιστορική».

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmut Abbas, επίσης θα απευθύνει ομιλία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά δεν έχει υπάρξει καμιά ένδειξη ότι μπορεί να γίνει μια συνάντησή του με τον Netanyahu.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ