Ο Αριστείδης Μπαλτάς με τους «απολυθέντες» του ΤΑΠΑ   

Ο Αριστείδης Μπαλτάς με τους «απολυθέντες» του ΤΑΠΑ  

Παρουσία του τέως υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, δόθηκε η συνέντευξη Τύπου της Ασπασίας Λούβη και του απολυθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Ο κ. Μπαλτάς δεν έκανε δηλώσεις -άλλωστε, έχει άλλο ζήτημα με το οποίο να ασχοληθεί- απλώς παρέστη, προφανώς για να δηλώσει τη συμπαράστασή του.

Η Ασπασία Λούβη- Κίζη, πρόεδρος του συμβουλίου που αντικαταστάθηκε πρόσφατα, απέδωσε την αποπομπή της στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στον οργανισμό του ΤΑΠΑ. Στο γεγονός, δηλαδή, ότι κάποιοι στο υπουργείο δεν ήθελαν κανένα από τα δύο. Δεν αναγνώρισε καθόλου τις ευθύνες που η ίδια και το ΔΣ έχουν, καθώς ένα έργο σαν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που είχε αναγγελθεί δυόμιση χρόνια πριν, δεν βρίσκεται ακόμα σε στάδιο υλοποίησης.

Ο κ. Πέτρος Θέμελης, ανασκαφέας της αρχαίας Μεσσήνης, είναι όπως η ίδια είπε, εκείνος που μεσολάβησε σε τράπεζες και ιδρύματα ώστε να γίνουν οι δωρεές. Εξ ου και η συμπερίληψη της Μεσσήνης στο σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Επίσης αποκάλυψε πως η υπουργός Λυδία Κονιόρδου της ζήτησε την παραίτησή της αλλά η κα Λούβη απάντησε πως θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να την παύσει. Τελικά η υπουργός έπαψε ολόκληρο το συμβούλιο. Ωστόσο το ΤΑΠΑ είναι αυτή τη στιγμή ακέφαλο, μετά την παραίτηση του νέου προέδρου, Ορέστη Βαβατσιούλα.

Αγγελική Κώττη

Φωτογραφία: SOOC