Ο Ανδρέας Ηλιόπουλος απαντά στον Δημήτρη Βίτσα

Ο Ανδρέας Ηλιόπουλος απαντά στον Δημήτρη Βίτσα

Απάντηση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα, δίνει με δήλωσή του ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Ηλιόπουλος προκαλώντας τον να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με τον ισχυρισμό του περί «αδυναμίας ανταπόκρισης στα καθήκοντά μου» καθώς και ποιο σημείο από τις καταγγελίες του είναι αναληθές.

Μάλιστα ο κ. Ηλιόπουλος εμφανίζεται να εμμένει στα όσα αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος που κυκλοφορεί σήμερα και μάλιστα στη δήλωσή του τονίζει πως όλα τα υπόλοιπα θα τεθούν υπόψη του Εισαγγελέα, την παρέμβαση του οποίου ο ίδιος ζητεί.

Συγκεκριμένα στη δήλωση - απάντηση προς τον Δημήτρη Βίτσα ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Θα προκαλούσα τον κ. Βίτσα να μας πληροφορήσει ποιες είναι οι "αδυναμίες ανταπόκρισης στα καθήκοντα μου" και φυσικά να τολμήσει να προσδιορίσει τα "αναληθή" που ανέφερα στην συνέντευξη μου στον Φιλελεύθερο. Τα υπόλοιπα στον Εισαγγελέα».

Νωρίτερα, ο κ. Βίτσας, σε δήλωση του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισήμανε τα εξής:

«Την περασμένη Τρίτη το πρωί και ώρα 10:00 κάλεσα τον κ. Ηλιόπουλο, διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και του ανακοίνωσα ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η συνεργασία του με το υπουργείο, λόγω πολλαπλών αδυναμιών ανταπόκρισης στα καθήκοντά του. Του ζήτησα να μου απαντήσει το πρωί της Παρασκευής εάν θα παραιτηθεί ή θα πρέπει να ακολουθήσω τη διαδικασία για την παύση του. Μου είπε ότι θα έχω την τελική του απάντηση για το τρόπο αποχώρησής του την Παρασκευή το πρωί. Την επιλογή αυτή τού την έδωσα, σεβόμενος την ιστορία του και το προηγούμενο στρατιωτικό του αξίωμα. Με όσα αναληθή αναφέρει στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, θεωρώ ότι έχω την απάντησή του και φυσικά θα κινηθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες εναντίον του για όσα ψευδώς αναφέρει».