Νύχτα με μολότοφ και καταστροφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νύχτα με μολότοφ και καταστροφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επιθέσεις αντιεξουσιαστών με μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ, έξω από το Πολυτεχνείο και πλησίον του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, εμπρησμοί και καταστροφές σε ΑΤΜ και τράπεζες στην Καισαριανή, αλλά και πυροβολισμοί στα Εξάρχεια συνέθεσαν το χθεσινό σκηνικό ανομίας που έλαβε χώρα τις πρώτες νυχτερινές ώρες.

Συγκεκριμένα, σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, όταν στις δυο τα μεσάνυχτα ομάδα περίπου 100 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εξήλθαν από τη Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και επιτέθηκαν κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται έξω από το τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, ρίχνοντας δεκάδες μολότοφ. Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις,

Από την επίθεση, προκλήθηκαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων και σταθμευμένα οχήματα. Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, η μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανυπότακτο άνδρα.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα μια άλλη ομάδα αναρχικών επιτέθηκε με μολότοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, που σταθμεύουν επί της Τοσίτσας. Και εδώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και τα επεισόδια κράτησαν αρκετή ώρα.

Προηγουμένως έγινε γνωστό ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή των Εξαρχείων με τις αναφορές να κάνουν λόγο για αντιπαράθεση μελών αντίπαλων κυκλωμάτων που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Στην Καισαριανή, περίπου κατά της 4 τα ξημερώματα, άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών και στα ΑΤΜ επί της λεωφόρου Αντιστάσεως. Οι δράστες έσπασαν τις τζαμαρίες και έβαλαν φωτιά στα μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Χρημάτων, ενώ σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας δεν υπήρξε αφαίρεση χρημάτων, γεγονός που οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο σκοπός του δεν ήταν η κλοπή αλλά ο βανδαλισμός και η καταστροφή.