Ντ. Τραμπ για πρώην διευθυντή του FBI: Είναι αποδεδειγμένα ψεύτης

Ντ. Τραμπ για πρώην διευθυντή του FBI: Είναι αποδεδειγμένα ψεύτης

Τα πυρά του προς τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αδύναμη γλίτσα που λέει ψέματα», ως αντίδραση σε πληροφορίες που αναφέρουν πως ο Κόμεϊ έχει κάνει επικριτικά σχόλια στο βιβλίο του που πρόκειται να κυκλογορήσει την επόμενη βδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τραμπ ανέφερε πως ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο να απολύσει τον Τζέιμς Κόμι, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν «άθλιο διευθυντή του FBI».

«Ο Τζέιμς Κόμι οργάνωσε διαρροές και είναι αποδεδειγμένα ψεύτης» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενώ κατηγόρησε τον Κόμι για το ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο, αναφερόμενος στην κατάθεσή του πρώην διευθυντή του FBI τον προηγούμενο Ιούνιο, όταν είχε πει ότι χρειαζόταν να δείξει δημόσια τους διαλόγους που είχε με τον Τραμπ».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέλυσε τον Κόμεϊ τον προηγούμενο Μάιο και τον έχει κατακρίνει δημοσίως από τότε, αλλά όχι τόσο πολύ όσο τώρα που αισθάνεται ότι είναι κύριος αντίπαλός του.

Σημειώνεται ότι ο Κόμι διερευνούσε ισχυρισμούς ότι η Ρωσία επηρέασε τις προεδρικές εκλογές του 2016 και η απόλυσή του οδήγησε στην ανάληψη αυτής της έρευνας από τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αρνηθεί κάθε ενδεχόμενο να υπήρξε σκευωρία υπέρ του με την ανάμειξη των Ρώσων αλλά η έρευνα που είναι σε εξέλιξη αποτελει ανοιχτή πληγή για την προεδρία του.

Ο Κόμι δίνει σειρά συνεντεύξεων πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του. Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το ABC, ο Κόμι μίλησε για τις πρώτες συναντήσεις του πέρυσι με τον νέο πρόεδρο, τον οποίο περιέγραψε ως ευμετάβλητο, σε θέση άμυνας και ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δική του εικόνα παρά για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το βιβλίο του Τζέιμς Κόμι, με τίτλο “A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership” παρουσιάζει την εικόνα ενός προέδρου που δεν σταματάει να λέει ψέματα και επιβάλλει στο περιβάλλον του όρκους απόλυτης σιωπής και πίστης που θυμίζουν συμπεριφορά αφεντικού της μαφίας.