Ντ. Τραμπ: Είναι «ντροπή» η στοχοποίηση του δικηγόρου μου από το FBI

Ντ. Τραμπ: Είναι «ντροπή» η στοχοποίηση του δικηγόρου μου από το FBI

«Ντροπή» χαρακτήρισε την επιχείρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας στα γραφεία και στο σπίτι του προσωπικού του δικηγόρου, Μάικλ Κόεν, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως κατήγγειλε ο Τραμπ, πρόκειται για μια προσπάθεια στοχοποίησης του Κόεν, ενώ παράλληλα «έδειξε» ως υπεύθυνο τον Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τις εφόδους στο σπίτι και στα γραφεία του Κόεν απόλυτο κυνήγι μαγισσών, επέμεινε πως η ομάδα του Μάλερ αποτελείται από ανθρώπους προκατειλημμένους εναντίον του, ενώ επανέλαβε την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς δεν έπρεπε να είχε αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την έρευνα του Μάλερ.

Σύμφωνα με το CNBC, ερωτηθείς για άλλη μια φορά εάν θα αποπέμψει τον Μάλερ, ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει. «Πολλοί μου έχουν πει ότι πρέπει να τον απολύσω. Δεν έχουν βρει τίποτα όμως», δήλωσε ο αμερικάνος προεδρος για τον Μάλερ και την ομάδα του.

«Αυτή η κατάσταση είναι ντροπή», οδηγεί σε «ένα νέο επίπεδο αδικίας», υποστήριξε ο Τραμπ σχολιάζοντας την είδηση περί εφόδων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) στα γραφεία και στο σπίτι του Κόεν και την κατάσχεση εγγράφων, του τηλεφώνου και υπολογιστών του δικηγόρου, που εγγράφονται στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας το 2016, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς. 

«Αυτό το ταξίδι μαγισσών λαμβάνει χώρα εδώ και 12 μήνες», δήλωσε ο Τραμπ και πρόσθεσε πως «πρόκειται για πραγματική ντροπή, για μια πραγματική επίθεση ενάντια στη χώρα μας».

Ο προσωπικός δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Κόεν, είναι αντιμέτωπος με έρευνα για παραβίαση του νόμου για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών καθώς και τραπεζική απάτη.

Φωτογραφία: AP