Novartis: Καλείται ως ύποπτη η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη

Novartis: Καλείται ως ύποπτη η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση Novartis μετά την κλήση από τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη. 

Κλήθηκαν ως ύποπτοι για την τέλεση ενός κακουργήματος και τριών πλημμελημάτων. Οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί κλήθηκαν και προσήλθαν σήμερα στο γραφείο του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, ο οποίος ερευνά «ανάποδα» την υπόθεση Novartis, εξετάζοντας δηλαδή το ενδεχόμενο να έχει εξυφανθεί σκευωρία σε βάρος πολιτικών προσώπων που στοχοποιήθηκαν.

Ουσιαστικά οι 3 εισαγγελικοί λειτουργοί  θα δώσουν εξηγήσεις για αδικήματα που ερευνάται ως ηθικός αυτουργός ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τον οποίο διενεργείται παράλληλη έρευνα από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Προθεσμία

Οι εισαγγελείς έλαβαν προθεσμία για να καταθέσουν για την εν λόγω υπόθεση στα τέλη Μαρτίου. Τόσο η κυρία Τουλουπάκη όσο και οι κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης καλούνται από τον κ. Ζαχαρή, να καταθέσουν  ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων.

Ειδικότερα, θα κληθούν να παρέχουν εξηγήσεις για τα αδικήματα που τους αποδίδουν με τις μηνύσεις τους πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα. Δηλαδή για αυτά της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράβασης του υπηρεσιακού απορρήτου, της σύστασης συμμορίας, κ.λπ.