NOKIA: Αποχωρεί από τη ρωσική αγορά

NOKIA: Αποχωρεί από τη ρωσική αγορά

Η εταιρεία κατασκευής τηλεποικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη ρωσική αγορά, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της στο Reuters, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα από την ανταγωνιστική Ericsson η οποία γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι ανέστειλε επ' αόριστον τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Εκατοντάδες ξένες εταιρείες έχουν ήδη διακόψει τους δεσμούς τους με τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία και αρκετοί τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών, είχαν εξαιρεθεί από τις κυρώσεις για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά η Nokia είπε ότι η απόφαση για έξοδο από τη Ρωσία ήταν η μόνη επιλογή.

«Απλώς δεν βλέπουμε καμία πιθανότητα να συνεχίσουμε στη χώρα υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πέκα Λούντμαρκ σε συνέντευξή του.

Πρόσθεσε ότι η Nokia θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες κατά τη διαδικασία προσθέτοντας ότι «δεν ήταν δυνατό να πούμε σε αυτό το στάδιο πόσο χρόνο θα διαρκέσει η αποχώρηση».

Τόσο η Nokia όσο και η Ericsson πραγματοποίησαν χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό πωλήσεων στη Ρωσία, όπου κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE έχουν μεγαλύτερο μερίδιο.