Νίκος Φίλης: Οι μπογιές του Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία δεν ήταν επίθεση

Νίκος Φίλης: Οι μπογιές του Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία δεν ήταν επίθεση

Η εκτόξευση κόκκινης μπογιάς στη γαλλική Πρεσβεία από τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας Ρουβίκωνας δεν αποτελεί επίθεση κατά τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη επίθεση, παρά μόνο μια ενέργεια.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στο ΣΚΑΪ υποστήριξε με αφορμή την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο πως και «τα τρικάκια δεν είναι επίθεση, είναι μια ενέργεια». «Πρέπει να δούμε τι έγραφαν τα τρικάκια, τι στόχευση είχαν, αυτό δεν συνιστά επίθεση και μάλιστα καταδρομική» είπε ο κ. Φίλης.

Στη συνέχεια απέφυγε να χαρακτηρίσει επίθεση και το περιστατικό που έλαβε χώρα στη Γαλλική Πρεσβεία στην καρδιά της Αθήνας, αλλά παραδέχτηκε ωστόσο ότι  «ήταν λάθος, καμία αντίρρηση ότι δεν πρόσφεραν τίποτα αλλά δεν ήταν επίθεση» δ

Σχετικά με την έλλειψη αστυνόμευσης, ο κ. Φίλης δήλωσε:

«Τι ζητάμε σε κάθε τετράγωνο και κάθε γωνία να υπάρχουν ΜΑΤ; Υπάρχουν εκατοντάδες "στόχοι" στην Αθήνα. Ζητούμε αστυνόμευση που θα κυνηγά όσους πετούν τρικάκια; Αυτό δεν είναι στοιχείο ασφάλειας για τον πολίτη και επαναλαμβάνω, λάθος είναι οι ακτιβιστικές ενέργειες αλλά δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών».