Νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου ο Κώστας Γκελαούζος

Νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου ο Κώστας Γκελαούζος

Ο Κώστας Γκελαούζος είναι ο νικητής του φετινού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς κάλυψε την ιστορική διαδρομή σε 2:16:49, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα ο δρομέας του Παναθηναϊκού έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας, ο οποίος τερμάτισε σε 2:22.33 και τρίτος ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 2.24.05.

Σημειώνεται ότι ο Γκελαούζος με την επίδοσή του κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με 2:17.56, επιβεβαιώνοντας σε όλη την κούρσα τον τίτλο του φαβορί που είχε και τερματίζοντας πρώτος για 4η φορά στην καριέρα του.

Λίγο μετά τη νίκη του, μίλησε στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι για τον ίδιο «κάθε τερματισμός είναι μια νέα αρχή».

«Ρίσκαρα πολύ. Πέρασα αρκετά γρήγορα που μου στοίχισε. Το πίστεψα, το χρώσταγα στον κόσμο. Τους ευχαριστώ όλους, μου έδωσαν κίνητρο να καταφέρω αυτό που κατάφερα. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ με νέο ρεκόρ και περισσότερο κόσμο. Για μένα κάθε τερματισμός είναι μια νέα αρχή. Θέλω να δω τα λάθη μου και να ανεβάσω κι άλλο το επίπεδό μου, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό», δήλωσε.

Υπογραμμίζεται ότι στις γυναίκες ταχύτερη Ελληνίδα ήταν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) με 2.41.30, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στην Αυθεντική διαδρομή. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Ασημακοπούλου του ΑΟ Μυκόνου με 2.48.12, ενώ τρίτη ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 2.51.32.