Νέο ναυάγιο στη Σάμο - Επιχείρηση του λιμενικού και στη Ρόδο

Νέο ναυάγιο στη Σάμο - Επιχείρηση του λιμενικού και στη Ρόδο

Νέο ναυγάγιο σημειώθηκε στις ακτές της Σάμου τα ξημερώματα της Κυριακής. Άλλοι 11 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους, όταν η πλαστική λέμβος, που τους μετέφερε, βυθίστηκε ενώ πλησιάζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου, στα έξι μέτρα από την ακτή, λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν.

Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν και στη συνέχεια δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ στο σημείο βρίσκεται σκάφος του λιμενικού, ομάδες εθελοντών και δύτες.

Επιχείρηση και στη Ρόδο από το πρωί της Κυριακής

Μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων/ μεταναστών, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.30 σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου.

Το σκάφος, που είναι μεγάλο και σχετικά σε καλή κατάσταση, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα "φονικά" βράχια στην πόλη της Ρόδου, στα οποία πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος, οδηγώντας στο θάνατο τρία άτομα μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Αυτή τη φορά, ευτυχώς η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει ο ίδιος ο περιφερειακός λιμενάρχης Γιάννης Αργυρίου, που βρέθηκε στο σημείο από το πρώτο λεπτό, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία των εθελοντών, ιδιωτών με σκάφη τα οποία βοηθούν στην ασφαλή αποβίβαση.

Στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την ώρα δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ