Νέο κρούσμα βίας στο ΑΠΘ - Τοξικομανής χτύπησε φοιτήτρια

Νέο κρούσμα βίας στο ΑΠΘ - Τοξικομανής χτύπησε φοιτήτρια

Νέο κρούσμα βίας σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λίγες μόλις ημέρες μετά την επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ προς τον πρωθυπουργό, τον ΠτΔ και τον υπουργό Παιδείας στην οποία καταγγέλλεται ότι μέρα τη μέρα συνηθίζεται μια νέα «κανονικότητα» στα Πανεπιστήμια της χώρας. 

Χθες στις 11 το πρωί μία φοιτήτρια δέχθηκε επίθεση από τοξικομανή στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής. Όπως είπε η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τοξικομανής την πλησίασε, την χτύπησε στο πρόσωπο απροκάλυπτα και στη συνέχεια έφυγε.

Η ίδια δεν αντέδρασε και άφησε τον τοξικομανή να φύγει, καθώς φοβήθηκε, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στη διοίκηση της Πολυτεχνικής Σχολής.

Την Κυριακή, η φοιτητική Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του πολίτη, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, την Ελληνική Αστυνομία και τα μέλη της πρυτανείας καταγγέλλοντας ότι μέρα τη μέρα συνηθίζεται μια νέα «κανονικότητα» στα Πανεπιστήμια της χώρας: Αυτήν της ατιμώρητης, προστατευμένης εγκληματικότητας, του φόβου, της παρενόχλησης, της βίας.