Αν. Νεφελούδης: Έκφραση πολιτικής αλητείας η εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

Αν. Νεφελούδης: Έκφραση πολιτικής αλητείας η εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

Ως έκφραση πολιτικής αλητείας χαρακτήρισε την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, ο γενικός γραμματέας Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ενώ αναφερόμενος στη διάταξη για το θέμα των απεργιών τόνισε ότι η αλλαγή αυτή δεν είναι «μείζονος σημασίας». 

Ειδικότερα, ο κ. Νεφελούδης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, σημείωσε πως «είναι μία ρύθμιση η οποία αναρρυθμίζει ουσιαστικά το θέμα των αποφάσεων που πρέπει να παίρνονται για την απεργία. Ήταν μία αναγκαία μίνιμουμ υποχώρηση δική μας. Δεν είναι τίποτα το ουσιαστικό αυτό το οποίο συμβαίνει με την απεργία. Δεν είναι μείζονος σημασίας αλλαγή, γιατί δεν αφορά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία».

Ο κ. Νεφελούδης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τη χθεσινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τη ως «έκφραση πολιτικής αλητείας».

Όπως είπε, «με λοστάρια, τραμπουκισμούς, μπούλινγκ απέναντι στην υπουργό και με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων…. αυτό δεν έχει σχέση με συνδικαλισμό αλλά με πολιτική αλητεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους για να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαφωνίας.Ποτέ δεν τραμπουκίσαμε. Αυτά είναι πρακτικές που χρησιμοποιούσε μερίδα πολιτικής αντιπαράθεσης- λέγε με Ρουβίκωνα -που έχει αντιγράψει το ΠΑΜΕ. Σήμερα θα κάνουμε αποτίμηση των ζημιών και θα στείλουμε το λογαριασμό στο ΠΑΜΕ», κατέληξε ο κ. Νεφελούδης.

Νωρίτερα, επίθεση στο ΠΑΜΕ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την εισβολή στο γραφείο της υπουργού Εργασίας, κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων για χάρη των καμερών.

Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real ανέφερε ότι οι τελευταίες κινητοποιήσεις θυμίζουν περισσότερο θεατρική παράσταση παρά διαμαρτυρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΚΚΕ αποφάσισε τώρα, ενόψει αυτής της ρύθμισης να κάνει μία επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια, για λόγους που αφορούν το ίδιο, και η γνώμη μου είναι ότι όλο αυτό δεν έχει στόχο την πραγματική ενίσχυση της εργασίας, αντιθέτως έχει στόχο να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν χθες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας δεν ξεκίνησαν άμεσα τον διάλογο αλλά είπαν ευθέως κιόλας, το ομολόγησαν, “θα περιμένετε να έρθουν οι κάμερες”. Όλο αυτό το σκηνικό, εμένα, μου θυμίζει περισσότερο θεατρική παράσταση παρά πραγματική διαμαρτυρία».