Νέες προκλητικές δηλώσεις: Η Τουρκία είναι πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου

Νέες προκλητικές δηλώσεις: Η Τουρκία είναι πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου

Σε συνέχεια της παρουσίασης του χάρτη προ ημερών του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο αντιπρόεδρος του, Σεμίχ Γιαλτσίν, σε μια σειρά tweets που ανάρτησε προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η Τουρκία πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πιόνι» του Γάλλου προέδρου Μακρόν.

«Το πιόνι του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσίασε στον αρχηγό του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Ülkü Ocakları», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρώτο του tweet.

O Γιαλτσίν στη συνέχεια έγραψε πως «ο Μιτσο (σ.σ. έτσι αναφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό) ξέρει ότι τα νησιά του Αιγαίου έχουν δοθεί ως δωρεά στην Ελλάδα από δυτικές χώρες, οπότε φοβάται κάθε φορά που το θέμα τίθεται στην τουρκική κοινή γνώμη.

Παράλληλα, ότι το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου και αυτό το τουρκικό έθνος «υποστηρίζει» τον χάρτη. «Δεν αρκεί να καταλάβουμε τι μήνυμα δόθηκε στον Μητσοτάκη με τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσιάστηκε στον κ. Μπαχτσελί. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η υποστήριξη που δίνεται σε αυτόν τον χάρτη από το τουρκικό έθνος, τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των νησιών του Αιγαίου», ανέφερε.

Στην τελευταία του ανάρτηση, ο Γιαλτσίν έγραψε πως ο Μητσοτάκης «έχει κατά λάθος περάσει νησιά του Αιγαίου για ελληνικά πλοία» και πως «τρομάζει από τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα απαραίτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και αντανακλά την ισχυρή φωνή της συνείδησης του τουρκικού έθνους».