Νέες βαριές καταγγελίες από Γ. Πανούση για ύπαρξη παρακράτους

Νέες βαριές καταγγελίες από Γ. Πανούση για ύπαρξη παρακράτους

Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τις απειλές σε βάρος της ζωής του δήλωσε, σύμφωνα με το protothema.gr, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “στον Ενικό”, ανέφερε ότι πριν προβεί στις πρόσφατες αποκαλύψεις του είχε στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι θέλει να τον συναντήσει.

“Πρέπει να μιλήσουμε, πρέπει να του αναλύσω μερικά πράγματα, τουλάχιστον να ακούσει τον άνθρωπο τον οποίο είχε εμπιστευτεί για επτά μήνες” ανέφερε για το αίτημά του προς τον πρωθυπουργό.

Ο  κ. Πανούσης ανέτρεξε στο ξεκίνημα της υπόθεσής του λέγοντας ότι ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης τον ενημέρωσε για απειλές σε βάρος της ζωή του, και ότι εκείνος του ζήτησε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Ακολούθως ανέφερε: “Ο  Ρουμπάτης μου είπε ότι πήγε στον πρωθυπουργό και ότι ο πρωθυπουργός του είπε πως τα είδε τα στοιχεία και προβληματίστηκε”. Ο κ. Πανούσης είπε ακόμη: “Επίσης πήγα στον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος κάλεσε τον συνεργάτη του -τον κ. Παναγιώτη Λάμπρου”.

Ο κ. Πανούσης αμφισβήτησε την διαδικασία που ακολούθησε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την διευθέτηση των ζητημάτων των φυλακισμένων. “Ο κ. Λάμπρου παραδέχθηκε ότι συναντιόταν με τους φυλακισμένους και μάλιστα αναγνώρισε πως ότι του ζήτησαν έγινε. Υπάρχουν θεσμοί μέσα από τους οποίους γίνονται οι επαφές με τους φυλακισμένους”, ανέφερε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διαδικασία ήταν κατά παράκαμψη των θεσπισμένων οργάνων. Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στην επίμαχη περίοδο όταν συζητιόταν η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού: “Όταν έφερε τις ρυθμίσεις στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο μόνος που διαφώνησε ήμουν εγώ και μάλιστα ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να συμπεριληφθούν οι τροπολογίες μου στις τελικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο”. Ωστόσο πρόσθεσε ο πρώην υπουργός αφήνοντας υπονοούμενα “υπάρχει ένα ζήτημα με το πως παρουσιάζονταν κάποια θέματα μέσα στις φυλακές”.

Στο ερώτημα γιατί έκανε τώρα τις αποκαλύψεις είπε: “υπήρχαν πιο σοβαρά ζητήματα, στην αρχή ήταν η περίοδος του Grexit και στην συνέχεια ήταν οι εκλογές”. Σημείωσε ότι έκανε τώρα τις αποκαλύψεις γιατί ενημερώθηκε πριν από 15 μέρες από τον Γιάννη Ρουμπάτη ότι οι απειλές εναντίον της ζωής του συνεχίζονται. Είπε δε ότι η τελευταία απειλή που είχε δεχθεί όταν ήταν ακόμη υπουργός από τρομοκράτες ήταν “θα σε χτυπήσουμε είτε είσαι υπουργός είτε δεν είσαι”. Υποστήριξε δε ότι οι τελευταίες απειλές που εκτόξευσαν με τις πρόσφατες παρεμβάσεις τους οι Πυρήνες της Φωτιάς εναντίον του αναιρούν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι “γράφει μυθιστόρημα”.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο κ. Πανούσης επέμεινε ότι υπάρχει παρακράτος, διευκρίνισε ότι δεν σχετίζεται ο πρωθυπουργός με αυτό και αρνήθηκε να κατονομάσει πολιτικά στελέχη που εμπλέκονται.

Στράφηκε κατά των υπουργών Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και Δημοσίας Τάξης Νίκου Τόσκα λέγοντας ότι “οι γραβατωμένοι υπουργοί έκαναν μηνυτήρια αναφορά που με φωτογραφίζει για να με φοβίσουν”. Είπε ακόμη ότι “εάν αποδειχθεί ότι φταίω εγώ, θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα πληρώσω. Ελπίζω να κάνουν το ίδιο και κάποιοι άλλοι και να μην κρυφτούν πίσω από νυχτερινές τροπολογίες”. Υπογράμμισε δε ότι ήταν η δική τους μηνυτήρια αναφορά που διέρρευσε στην δημοσιότητα και όχι η δική του κατάθεση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Είπε πάντως ότι τα έγγραφα που αφορούν τις απειλές κατά της ζωής του δεν αμφισβητούνται ως προς την εγκυρότητά τους και σημείωσε ότι στον βαθμό που αφορούν τη ζωή του δεν τίθεται θέμα ποινικών ευθυνών για την χρησιμοποίησή τους από τον ίδιο. Τέλος ανέφερε ότι θα ζητήσει τις κασέτες με τις συνομιλίες στις οποίες ακούγονται απειλές εναντίον του.

Ο κ. Πανούσης είπε ακόμη ότι όσο ήταν στην κυβέρνηση είχε υποβάλει τρεις φορές την παραίτησή του και ότι στον τελευταίο ανασχηματισμό πριν τις εκλογές είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην είναι στην κυβέρνηση. Διευκρίνισε πάντως ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισε Τσίπρα και ότι είναι με τον πρωθυπουργό, ωστόσο η θεωρία κάποιων στελεχών ότι “κουβαλάω νερό στον μύλο της αντίδρασης οδηγούν στη Σοβιετική Ένωση”.

Τέλος για τις κατηγορίες ότι είναι σε συνεννόηση με Μέσα Ενημέρωσης που αυτή την εποχή βρίσκονται υπό πίεση από την κυβέρνηση λόγω των οικονομικών τους απάντησε ότι “ο κ. Μπόμπολας, ο κ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Ψυχάρης δεν με γνωρίζουν”.