Νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα 13/11 στο Μετρό - Εικοσιτετράωρη την επόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

Νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα 13/11 στο Μετρό - Εικοσιτετράωρη την επόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο μετρό με νέα στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/11 το πρωί, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 09:00 ενώ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό, που αριθμεί περίπου 100 μέλη, αποφάσισε να εντατικοποιήσει τις κινητοποιήσεις καθώς δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας σε αίτημα που έχει υποβάλει για αναγνώριση ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Τα μέλη του σωματείου, καταγγέλλουν επίσης τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι προχώρησε σε προαγωγές με πελατειακά κομματικά κριτήρια.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα υπήρξε στάση εργασίας στο μετρό και πιο συγκεκριμένα από την αρχή της βάρδιας έως τις 09.00.

Τρίωρη στάση εργασίας όμως θα υπάρξει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και στον προαστιακό καθώς και στα τρένα. Η στάση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10:00 με 13.00.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «η στάση εργασίας γίνεται στη μνήμη των δυο συναδέλφων και του συμπολίτη μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο. Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τηλεδιοίκηση - φωτοσήματα) για να έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα στην Ελλάδα, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού. Ο σιδηρόδρομος ήταν, είναι και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς στην χώρα μας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.