Νέα καθυστέρηση για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη

Νέα καθυστέρηση για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη

Υποτίθεται πως είχε τελειώσει το θέμα με την υπέρβαση υψών για το ξενοδοχείο της οδού Φαλήρου στην περιοχή Μακρυγιάννη και, μετά την έκδοση απόφασης σχετικής με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το υπουργείο Περιβάλλοντος θα αναλάμβανε την εφαρμογή, με κατεδάφιση συγκεκριμένων ορόφων, ώστε το ύψος να μη ξεπερνά τα 24 μέτρα. Όμως δεν τελείωσε καθόλου. Η γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων Τζένη Βελένη, αρμόδια για να υπογράψει τη σχετική απόφαση, απέστειλε έγγραφο προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ζητώντας την αναπομπή του θέματος στο ΚΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ζήτησε αναπομπή του θέματος στο ΚΑΣ ύστερα από νέο αίτημα των κατοίκων. Όπως λέει στο Liberal.gr έγκριτος νομικός, η αναπομπή ενός θέματος στο συμβούλιο μπορεί να γίνει μόνο από τον υπουργό και όχι από κάποιον άλλον. Για να συμβεί αυτό, επιμένει ο ίδιος, πρέπει να έχει προκύψει σαφής πλάνη περί τα πράγματα, νέα στοιχεία κ.α. κάτι που δεν ισχύει εδώ.

Πάντως, το νέο προεδρικό διάταγμα το οποίο θα ορίζει τα ύψη στα 21 μέτρα και σε κάποια σημεία επί της Συγγρού στα 24, δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί, επομένως δεν ισχύει. Ούτε και θα ισχύσει για όσα κτίρια έχουν ήδη κατασκευασθεί, άρα και για το ξενοδοχείο. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως νέο στοιχείο, από τη στιγμή που δεν έχει καν καταρτιστεί και δεν πρόκειται να περιλάβει αναδρομικά κάποιες οικοδομές. Ποιος ο λόγος να κρατιέται σε εκκρεμότητα ένα τέτοιο θέμα και να μην προχωρά προς τη λύση του;

Ερώτηση για την προστασία της περιοχής της Ακρόπολης κατέθεσαν χθες στη Βουλή τριάντα έξι (36) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω στην ώρα!