Νέα «γιαγιά με τερλίκια»: Πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη

Νέα «γιαγιά με τερλίκια»: Πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη

Νέα περίπτωση «γιαγιάς με τερλίκια» έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η 90χρονη κ. Σουζάνα, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πωλούσε χωρίς άδεια τα τερλίκια που έπλεκε, φαίνεται πως δεν είναι η μόνη τέτοια περίπτωση.

Πρόκειται για τη Μαρία Κουμπάτοβα, ομογενή από τη Ρωσία και 82 ετών σήμερα, η οποία απευθύνει έκκληση στις Αρχές να της σβήσουν το πρόστιμο των 10.000 ευρώ που της είχαν επιβάλει πριν από πέντε χρόνια όταν συνελήφθη από αστυνομικούς στην πλατεία Αριστοτέλους να πουλά τερλίκια. 

Η Μαρία Κουμπάτοβα συνελήφθη πριν προλάβει να στήσει το εμπόρευμά της. Μάλιστα σύμφωνα με την κόρη της, παρέμεινε για εννέα ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Όπως αναφέρει το GRTimes, έκπληκτη η κόρη της κ. Μαρίας, Τάμαρα Σαρίδου διαπίστωσε πριν από λίγες ημέρες όταν θέλησε να υποβάλει την φορολογική δήλωση της μητέρας της πως στα 10.000 ευρώ προστέθηκαν άλλα 3.358 ευρώ τόκοι. Το χρέος που καλείται να πληρώσει η 82χρονη γιαγιά είναι θηλιά στο λαιμό, αφού όπως ισχυρίζεται ξυπνά και κοιμάται με αυτό το άγχος.

«Κατέβηκα να πουλήσω για πρώτη φορά τερλίκια και με συνέλαβαν. Ήθελα να βρω χρήματα. Δεν έχω έσοδα» εξηγεί . «Για πόσο θα με ζουν και θα με ταΐζουν οι γείτονες» αναρωτιέται η γιαγιά που κατοικεί στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης.

Η κόρη της Τάμαρα είναι επίσης άνεργη. «Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το χρέος» λέει και ζητά από τις Αρχές να διαγράψουν το πρόστιμο. «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» αναφέρει.

Διαβάστε ακόμα: 

- Πρόστιμο 2.600 ευρώ από την Εφορία στην 90χρονη με τα τερλίκια