Νέα «φίλια πυρά» προς τον Γ. Μουζάλα για το μεταναστευτικό

Νέα «φίλια πυρά» προς τον Γ. Μουζάλα για το μεταναστευτικό

Για ευθύνες υπουργών στο μεταναστευτικό έκανε λόγο ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των «53+», Χρήστος Καραγιαννίδης, «φωτογραφίζοντας» τον Γιάννη Μουζάλα.

Συγκεκριμένα με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Το μεταναστευτικό, παρά το σημαντικό έργο αρχικά, δεν πάει καλά. Έχουμε συνεχώς προβλήματα, που κάποτε πλήττουν και τον πυρήνα της Αριστεράς. Υπάρχουν, προφανώς ευθύνες υπουργών, γιατί τα υπουργεία δεν διοικούνται με αυτόματο πιλότο. Και αυτές οι κριτικές, ξαναλέω γίνονται διατασικά μέσα στον  ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει από αύριο να βρούμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό».

Από τα πυρά του Χρ. Καραγιαννίδη δεν γλίτωσε ούτε ο Νίκος Τόσκας, τον οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ότι δεν «έχει πειράξει τις χρυσαυγίτικες ομαδοποιήσεις μέσα στα σώματα ασφαλείας». Όπως τόνισε ο κ. Καραγιαννίδης, «στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρόβλημα είναι ότι πρώτον, δεν έχει απομονώσει συμπεριφορές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεύτερον, δεν φαίνεται να έχουν πειραχθεί καθόλου οι χρυσαυγίτικες ομαδοποιήσεις μέσα στα σώματα ασφαλείας Και αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι μόνο με διοικητικό τρόπο, αλλά και με αλλαγή της κουλτούρας».

Οι διαθέσεις του κ. Καραγιαννίδη προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φάνηκαν από χθες ήδη, όταν μετά την εκκένωση από την αστυνομία κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη είχε γράψει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: «Η εισβολή (ξημερώματα) σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο και η εκκένωση του δεν δικαιολογείται. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ».

Τέλος, με έμμεσο τρόπο ο Χρήστος Καραγιαννίδης έστρεψε τα βέλη του και προς το Μέγαρο Μαξίμου, όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης: «Συντάσσομαι με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στο να μη λέμε μεγάλα λόγια», αφήνοντας υπονούμενα για το nonpaper που εκδόθηκε το βράδυ του Eurogroup.

Φωτογραφία Sooc

Διαβάστε ακόμα:

- Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο κ. Μουζάλας κρίνεται ανεπαρκής και από τους ίδιους τους συντρόφους του