Νέα έφοδος στην έδρα της FIFA στην Ζυρίχη

Νέα έφοδος στην έδρα της FIFA στην Ζυρίχη

Νέα έφοδο στην έδρα της FIFA, στη Ζυρίχη, πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι ελβετικές αρχές σε αναζήτηση νέων στοιχείων σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την εισαγγελία, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έγγραφα και σκληρούς δίσκους από τα γραφεία, σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης περισσότερων στοιχείων γύρω από το σκάνδαλο.
  
Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, η νέα έρευνα αφορά σε «συγκεκριμένα άτομα» που ήδη περιλαμβάνονται στην δικογραφία, με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας να τονίζει πως ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάννι Ινφαντίνο, δεν περιλαμβάνεται στην λίστα των υπόπτων.

Μέχρι στιγμής η FIFA δεν έχει σχολιάσει επισήμως τη νέα έφοδο των ελβετικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες συλλήψεις για το μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φορολογικής απάτης είχαν γίνει τον Μάιο του 2015, οπότε και είχαν συλληφθεί 14 αξιωματούχοι.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA είχε «αποκεφαλίσει» τόσο την διεθνή ομοσπονδία όσο και την UEFA, επιβάλλοντας οκταετή ποινή αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στους προέδρους των δύο κορυφαίων ποδοσφαιρικών οργανισμών του κόσμου, τον Ζεπ Μπλάτερ και τον Μισέλ Πλατινί αντιστοίχως.

Οι δύο Ευρωπαίοι παράγοντες είχαν τότε κριθεί ένοχοι διαφθοράς για την πληρωμή 2 εκατομμυρίων ευρώ του κ. Μπλάτερ στον κ. Πλατινί τον Φεβρουάριο του 2011, λίγο πριν αποσυρθεί ο πρόεδρος της UEFA από την κούρσα για την προεδρία στη FIFA τον Ιούνιο του 2011.

Πηγή: skai.gr