Νέα COSMOTE TV: η καινοτομία που άλλαξε την εμπειρία θέασης

Νέα COSMOTE TV: η καινοτομία που άλλαξε την εμπειρία θέασης

Συνεργασία περισσότερων από 200 ατόμων, εμπειρία και state of the art τεχνολογίες, είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής streaming υπηρεσίας.

Ο λόγος για τη Νέα COSMOTE TV, που με τα καινοτόμα της χαρακτηριστικά και δυνατότητες, διαμόρφωσε νέα δεδομένα για το τοπίο της συνδρομητικής στην Ελλάδα. Διαθέτει φιλικό μενού κι εύκολο περιβάλλον πλοήγησης, ενώ αποτελεί την πρώτη streaming υπηρεσία στη χώρα, που συνδύασε το ζωντανό πρόγραμμα των καναλιών με το on demand περιεχόμενο, σε ενιαίο περιβάλλον. Βασίστηκε στην τεχνολογική πλατφόρμα της Comcast Technology Solutions, αλλά σχεδιάστηκε και συνεχίζει να βελτιώνεται χάρη στην τεχνογνωσία ανθρώπων της COSMOTE TV.

Μέσα σε μόλις έναν χρόνο από την εμπορική της διάθεση, η Νέα COSMOTE TV αποτελεί τη Νο1 ελληνική streaming υπηρεσία, με περισσότερα από 240.000 νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε αυτή.

Ευκολία & ευελιξία με την υπογραφή της COSMOTE TV

Με την υλοποίησή της οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ, ασχολήθηκαν εντατικά για δύο χρόνια. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, μια εύχρηστη υπηρεσία διεθνών προδιαγραφών, που:

  • διαθέτει φιλικό μενού και εύκολο περιβάλλον πλοήγησης με κοινό user experience σε όλες τις συσκευές.
  • επιτρέπει την ταυτόχρονη θέαση σε 2 οθόνες για όλο το περιεχόμενο πλην του αθλητικού, που είναι διαθέσιμο σε μία οθόνη.
  • υποστηρίζει έως 5 ξεχωριστά προφίλ για κάθε χρήστη, ενώ υπάρχει και ειδικό kids menu με υπηρεσία γονικού ελέγχου.
  • δίνει τη δυνατότητα download σε φορητές συσκευές για αναπαραγωγή χωρίς σύνδεση στο Internet, ώστε ο χρήστης να μπορεί να παρακολουθήσει το αγαπημένο του περιεχόμενο όπου και αν βρίσκεται.
  • υποστηρίζει casting από Android tablet & smartphone σε Android TV συσκευές, όπως τηλεοράσεις.
  • προσφέρει 4K περιεχόμενο με το κανάλι COSMOTE SPORT 4K, που φιλοξενεί κορυφαία αθλητικά γεγονότα (δημοφιλείς αγώνες από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, UEFA Champions League & UEFA Europa League, Formula 1 κ.λπ.)

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό, η κοινή εμπειρία θέασης σε όλες τις οθόνες, αφού το interface προσαρμόζεται σε κάθε συσκευή από την οποία είναι προσβάσιμη. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε:

  • τηλεοράσεις, με εύκολη εγκατάσταση χωρίς κεραία & καλώδια ενός Wi-Fi Android TV Box
  • φορητές συσκευές (tablets, smartphones)
  • PCs, Laptops, Mac
  • Smart TVs, σε μοντέλα Samsung, LG και Android TV 8 ή νεότερο (1)

Tα επόμενα βήματα της Νέας COSMOTE TV

Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Νέα COSMOTE TV θα ενισχυθεί με περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Όπως σχολίασε ο Λάζαρος Πραγιάτης, COSMOTE TV Product Management Section Manager: «Δεν σταματάμε να κάνουμε challenge ό,τι έχουμε υλοποιήσει και ξανασχεδιάζουμε από την αρχή. Έμπνευσή μας, οι χρήστες που αγκάλιασαν την υπηρεσία. Για το λόγο αυτό, επιλέγουμε να τη βελτιώνουμε συνεχώς, αλλά και να προσθέτουμε νέα features που θα τους ενθουσιάζουν».

Λάζαρος Πραγιάτης - Product Management Section Manager COSMOTE TV

Ήδη διατίθεται νέος Android TV αποκωδικοποιητής με αναβαθμισμένες δυνατότητες. Πρόκειται για ακόμα μία πρωτιά της COSMOTE TV, καθώς μέσα από το λανσάρισμα αυτό, συστήνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη το λειτουργικό σύστημα Android TV 10. «Υιοθετήσαμε από την αρχή την πλατφόρμα Android TV της Google, ώστε να δώσουμε όχι απλά έναν αποκωδικοποιητή, αλλά ένα κέντρο ψυχαγωγίας στους συνδρομητές μας. Έναν χρόνο αργότερα φέραμε στην Ευρώπη τον πρώτο αποκωδικοποιητή με Android TV 10. Ο συνδυασμός του νέου λειτουργικού συστήματος με τον ισχυρότερο κατά 40% επεξεργαστή και των νέων τεχνικών δυνατοτήτων, είναι χαρακτηριστικά της δέσμευσής μας για την συνεχόμενη βελτίωση της νέας COSMOTE TV», είπε ο Παναγιώτης Τσίκλος, Senior Product Manager COSMOTE TV.

Παναγιώτης Τσίκλος - Senior Product Manager COSMOTE TV

Επόμενο βήμα για τη Νέα COSMOTE TV, η ενίσχυση του 4Κ περιεχομένου της με ταινίες στην on demand υπηρεσία Movies Club και η επέκταση της δυνατότητας προβολής σε τηλεόραση από φορητή συσκευή. Το casting που διατίθεται ήδη σε Android tablets & smartphones, θα επεκταθεί και σε iPhone & iPad. Επίσης, η φωνητική αναζήτηση και η αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης, θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την εύρεση περιεχομένου. 

(1) Υποστηρίζονται μοντέλα Sony, ενώ σύντομα θα υποστηρίζονται μοντέλα από άλλους κατασκευαστές.