ΝΔ: Στενή η σχέση του ΥΠΕΘΑ με τον «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο

ΝΔ: Στενή η σχέση του ΥΠΕΘΑ με τον «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο

Του Γιάννη Τρουπή

Τo πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ στη συζήτηση της Δευτέρας για την υπόθεση Καμμένου περιέγραψε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη.

Η κυρία Σπυράκη διατύπωσε μάλιστα μια σειρά ερωτήματα, πάνω στα οποία θα κληθεί να απαντήσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο επιμένει η Πειραιώς να «βάζει στο κάδρο». 

Στον απόηχο της δήλωσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία ο κ. Τσίπρας «θα απολογηθεί» και αυτός στην Ολομέλεια η κυρία Σπυράκη  επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός θα έρθει στην Ολομέλεια, για να τοποθετηθεί επάνω σε συγκεκριμένα ερωτηματικά. 

«Γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζοντας; Ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια είναι η σχέση του με τον κ. Καμμένο; Σε ποιες αγοραπωλησίες όπλων έχει εμπλακεί; Γίνεται λόγος για 300.000 βλήματα, την ώρα που η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται για 100.000. Τι θα γίνονταν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα;», τόνισε, από το βήμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του κόμματος.  

Η Μαρία Σπυράκη σχολίασε και τις αντιδράσεις που σημειώνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την συμφωνία πώλησης του στρατιωτικού υλικού. 

«Είναι όλα απολύτως γνωστά και έχουν επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ. Πρόκειται για όψιμη υποκρισία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και εκδηλώθηκε μετά τις αποκαλύψεις του τύπου», σημείωσε η κυρία Σπυράκη, η οποία θέλοντας να αναδείξει την στενή, όπως θεωρεί η ΝΔ, σχέση του Βασίλη Παπαδόπουλου με το υπουργείο Άμυνας, έκανε λόγο για ύπαρξη δημοσιεύσεων του ΥΠΕΘΑ που την αποδεικνύουν.  

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ρωτήθηκε και για τους χειρισμούς του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, λέγοντας ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής υιοθέτησε πλήρως την στάση της Πειραιώς.

Φωτογραφία SOOC