Να στηρίξουμε τον εμβολιασμό χωρίς να κλείνουμε το μάτι σε ενδεχόμενα πολιτικά οφέλη
Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Να στηρίξουμε τον εμβολιασμό χωρίς να κλείνουμε το μάτι σε ενδεχόμενα πολιτικά οφέλη

Το μήνυμα ότι η εθνική προσπάθεια για τον εμβολιασμό πρέπει να πάψει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, καθώς και ότι όλοι πρέπει να σταματήσουν να κλείνουν το μάτι σε ενδεχόμενα άλλα πολιτικά οφέλη ή δισταγμούς, έστειλε προς κάθε κατεύθυνση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου κατά τη καθιερωμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

«Θα ήθελα και εγώ μαζί σας να απευθύνω ακόμα μια φορά αυτή την έκκληση, αυτή την υπέρτατη επίδειξη αλληλεγγύης, ότι όσο μπορούμε να πείσουμε ο καθένας, όλοι μας, χωρίς αν, χωρίς ύφος, χωρίς σκέψη για πολιτικό κόστος, χωρίς να κλείνουμε το μάτι σε ενδεχόμενα άλλα πολιτικά οφέλη ή δισταγμούς, όλοι ανενδοίαστα να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, τον εμβολιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ίδια, που είχε την καθιερωμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να την ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις, αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και διαδίδουν θεωρίες, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα επιστημονικά δεδομένα, τονίζοντας ότι κάποιοι είναι υπαίτιοι για τους θανάτους ανεμβολίαστων ανθρώπων.

«Ήρθε ένα δώρο πραγματικά σ’ αυτή την τόσο δυστοπική κατάσταση που βιώνουμε και σαν να το αποκρούουμε. Και απορούσα και σκέφτομαι πώς άνθρωποι, με όποια επιρροή ασκούν στους γύρω τους, τους αποτρέπουν, τους απαγορεύουν, δεν τους προτρέπουν να εμβολιαστούν, πώς συμβιώνουν μετά με αυτό. Όταν τους οδηγούν πολλές φορές στην ουσία σε κίνδυνο ζωής, πολλές φορές και σε θάνατο. Κάποιοι είναι υπαίτιοι για όλα αυτά που γίνονται», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην σημασία να εκπέμπεται ένας ενιαίος λόγος και ένα σαφές μήνυμα από πλευράς κυβέρνησης, αλλά και στα μέτρα που εξήγγειλε χθες, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, απευθύνοντας για μια ακόμη έκκληση στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν. «Είναι πολύ σημαντικό να εκπέμπεται ένας ενιαίος λόγος και ένα ενιαίο μήνυμα από πλευράς κυβέρνησης, καθώς οι πολίτες είναι δικαιολογημένα ανήσυχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η έκκληση, την οποία κάνω, όπως είπε, στο πλαίσιο της επίσκεψης μου, είναι να μην έχουμε αχρείαστους θανάτους, διότι δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι στα ποσοστά εμβολιασμού που βρίσκονται κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά μπορούμε να είμαστε πολύ καλύτερο».

Το κεντρικό μήνυμα, το οποίο ανέπτυξε χθες, αλλά επανέλαβε και κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το οποίο υπηρετούν και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι, όπως είπε, «να στρέψουμε την προσοχή μας στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, διότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο, να πείσουμε αυτούς οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πειστεί να κάνουν την πρώτη δόση, και να ενθαρρύνουμε, διότι εκεί εκ των πραγμάτων η προσπάθεια είναι πιο εύκολη, αυτούς οι οποίοι έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις, να κάνουν την αναμνηστική 3η δόση».

Γι’ αυτό και όπως επανέλαβε, η κυβέρνηση προσδιορίζει ότι στο επτάμηνο θα λήγει ουσιαστικά το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, αν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι όσοι έχουν κάνει την 1η και τη 2η δόση, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ενθάρρυνση για να κάνουν την 3η δόση.