Ν. Κορέα: Ιστορικό γεγονός η Σύνοδος Κορυφής Β.Κορέας-ΗΠΑ

Ν. Κορέα: Ιστορικό γεγονός η Σύνοδος Κορυφής Β.Κορέας-ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί εφικτή μια τριμερή σύνοδο κορυφής με τη Βόρεια Κορέα και με τις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες θα έχουν στόχο να τερματιστεί η απειλή πυρηνικού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο.

Εν μέσω εντατικών διπλωματικών διεργασιών στην Ασία, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ο Moon προετοιμάζεται να συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής με τον Kim Jong-un, τον βορειοκορεάτη ηγέτη, τον Απρίλιο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τον Kim μέχρι τα τέλη του Μαΐου.

«Η σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας - ΗΠΑ θα αποτελέσει ένα ιστορικό γεγονός αφ'' εαυτού έπειτα από τη διακορεατική σύνοδο», είπε ο Moon κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με σκοπό την προετοιμασία της συνάντησής του με τον Kim στον Κυανό Οίκο, την προεδρία της Νότιας Κορέας.

Ο σκοπός αυτός των συνόδων δεν μπορεί να είναι άλλος παρά να υπάρξει «πλήρης τερματισμός» της κρίσης που έχουν προκαλέσει τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και η αποκατάσταση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο, συμπλήρωσε ο Moon.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΡ