Ν. Κεραμέως: Εδώ και δυόμισι χρόνια η κυβέρνηση βάζει προσκόμματα στις επενδύσεις

Ν. Κεραμέως: Εδώ και δυόμισι χρόνια η κυβέρνηση βάζει προσκόμματα στις επενδύσεις

«Είναι σαφές ότι εδώ και δυόμισι χρόνια αυτή η κυβέρνηση δεν στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους επενδυτές. Αντιθέτως βάζει διαρκώς προσκόμματα, προκαλεί αναβολές, κωλυσιεργίες και προβάλλει προς τα έξω την εικόνα ενός κυβερνητικού σχήματος, το οποίο δεν είναι en bloc υπέρ των επενδύσεων», δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην επένδυση στο Ελληνικό, μετά και τη χθεσινή γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

«Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ είναι σημαντική για τους επενδυτές, όμως η ακολουθούμενη έως τώρα από την κυβέρνηση διαδικασία στέλνει διαφορετικά μηνύματα», ανέφερε η κ. Κεραμέως, σημειώνοντας ότι η επένδυση στο Ελληνικό δεν είναι η μοναδική περίπτωση όπου «δεν υπάρχει σαφές στίγμα που να δίνεται από την κυβέρνηση», αλλά αντίστοιχα θέματα υπήρξαν και με άλλες επενδύσεις, «όπως στις Σκουριές, όπως με πολυεθνικές που αναστέλλουν μέρος των εργασιών τους κ.λπ.». Ειδικά σε ό,τι αφορά την επένδυση στις Σκουριές η βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε ότι «έχουν βγει από το ΣτΕ πόσες αποφάσεις για το θέμα το περιβαλλοντικό, το οποίο έχει λήξει και εξακολουθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι η εταιρεία δεν σέβεται τους περιβαλλοντικούς κανόνες», ενώ «το θέμα που υπάρχει έχει να κάνει καθαρά με τεχνικές άδειες, δεν έχει καμία σχέση με το περιβάλλον».

Αναπτύσσοντας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάκαμψη της οικονομίας και ενθάρρυνση των επενδύσεων η κ. Κεραμέως ανέφερε: «Υπάρχουν δύο πτυχές στο πρόγραμμά μας. Η πρώτη έχει να κάνει με κάποια άμεσα μέτρα, κάποιες λελογισμένες μειώσεις φόρων, οι οποίες μπορούν να γίνουν ανεξαρτήτως του δημοσιονομικού περιβάλλοντος, γιατί έχουμε ήδη παρουσιάσει ισόποσες περικοπές δαπανών [...] Το δεύτερο σκέλος αφορά στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων [...] όπου θα προτείνουμε στους δανειστές ένα σχέδιο βάσει του οποίου οι πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα σε αντάλλαγμα με μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές τόνισε ότι «θεωρούμε πως η όποια καθυστέρηση μπορεί να προκύψει από τις εκλογές είναι πολύ μικρότερη από την τεράστια ζημία την οποία αναγκάζεται να υποστεί η χώρα μας κάθε μέρα που περνάει με διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ». Σχολιάζοντας την αναφορά του επικεφαλής του Eurogroup, περί ανάγκης να στηριχθεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να μην υπάρξουν εκλογές πριν από το τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης το 2019, υπογράμμισε ότι «το πότε θα γίνουν εκλογές το ορίζει αποκλειστικά και μόνο το Σύνταγμα».

Με αφορμή, εξάλλου, ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, σχετικά με τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ είπε: «Ο υπουργός Παιδείας διατυμπάνιζε εδώ και πολλές εβδομάδες ότι τα σχολεία ανοίγουν με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο. Η πραγματικότητα η οποία μάς μεταδίδεται από εκπαιδευτικούς σε όλη την επικράτεια, είναι πολύ διαφορετική. Μιλάνε για πολύ σημαντικά κενά, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η ειδική αγωγή και η ανάγκη για παράλληλη στήριξη των παιδιών». Ανέφερε ακόμη πως υπάρχουν πολλές επιστολές γονέων από τη Γερμανία, που τα παιδιά τους φοιτούν στη Γ'' τάξη Λυκείου στα ομογενειακά σχολεία και ετοιμάζονται για τις εξετάσεις, και δεν υπάρχουν καθηγητές στα σχολεία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ