Ν. Φίλης: Πλήρως εναρμονισμένα τα αιτήματα των μαθητών με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Ν. Φίλης: Πλήρως εναρμονισμένα τα αιτήματα των μαθητών με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης

"Τα αιτήματα των μαθητών και των μαθητριών για βελτίωση και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων", δήλωσε ο υπουργός, Νίκος Φίλης, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση.

 "Υπουργείο, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε στην ίδια μεριά του αγώνα με ένα κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από ένα δημόσιο σχολείο για αναβαθμισμένη Παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις", πρόσθεσε ο υπουργός στην σχετική ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνοντας, παράλληλα, ότι η καθυστέρηση στις φετινές προσλήψεις των αναπληρωτών διορθώνεται μέρα με τη μέρα και ότι η λειτουργία των σχολείων έχει εξομαλυνθεί.

 Από το υπουργείο σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των φετινών προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων αναμένεται να φθάσει τις 22.261, ενώ πέρυσι προσελήφθησαν 18.469.

 Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι προσλήψεις έχουν ως εξής:

 Ειδική Αγωγή

 Όσον αφορά στο Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό θα σημειωθεί διπλασιασμός των προσλήψεων συγκριτικά με το 2014-15, αφού πέρυσι προσελήφθησαν 1244 άτομα και έως τώρα έχουν προσληφθεί 1.898. 'Αλλα 596 άτομα θα προσληφθούν τις επόμενες μέρες. Το γενικό σύνολο θα ανέλθει σε 2.494 άτομα. Στην Ειδική Εκπαίδευση για ειδικότητες της Α/θμιας και Β/θμιας αθροιστικά έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 4.515.

 ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Πρωτοβάθμια Γενική Εκπαίδευση

 Έχουν πραγματοποιηθεί 7.372 προσλήψεις.

Σήμερα (2/11) ανακοινώθηκαν 236 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών με προτεραιότητα στην επαρχία.

 Δευτεροβάθμια Γενική

 Έχουν πραγματοποιηθεί 2.018 προσλήψεις

Την Τετάρτη (4/11) θα πραγματοποιηθούν άλλες 500 προσλήψεις καθηγητών με προτεραιότητα στην επαρχία.

 Μουσικά Σχολεία

 Πραγματοποιήθηκαν ήδη 164 προσλήψεις

Την Τετάρτη (4/11) θα πραγματοποιηθούν άλλες 150 προσλήψεις, ανεβάζοντας τον αριθμό στις 314. Παράλληλα θα προσληφθούν τουλάχιστον 100 ωρομίσθιοι την ίδια μέρα (4/11).

 Υπάρχουσες πιστώσεις

 1.445 στην Α/θμια Γενική και Ειδική Εκπαίδευση

853 στη Β/θμια Γενική και Ειδική Εκπαίδευση

596 Ειδικό Βοηθητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ειδική Εκπαίδευση)

Συνολικά μπορούν να πραγματοποιηθούν 2.894 προσλήψεις

Τέλος, σύμφωνα με τα παραπάνω, αναμένεται αυτή την εβδομάδα να πραγματοποιηθούν περίπου 1000 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ