Ν. Φίλης: Οι απόψεις Τζάκρη είναι έξω από την ηθική της Αριστεράς

Ν. Φίλης: Οι απόψεις Τζάκρη είναι έξω από την ηθική της Αριστεράς

Για απόψεις που δεν συνάδουν με την ηθική της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αναφερόμενος σε δήλωση της συναδέλφου του Θεοδώρας Τζάκρη, που χαρακτήρισε «άπατρι» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε πως του έκανε εντύπωση η αποστροφή της συναδέλφου του, ενώ υπογράμμισε πως «στην ηθική της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου, δεν μπορεί να κατηγορείται κανένας για άπατρις. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι έξω από το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς».

«Αυτή ήταν μια εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς που, δυστυχώς, προσπάθησε να αναβιώσει ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης, 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, σίγουρα δεν είναι διεθνιστής», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Φίλης, αναφερόμενος στις δηλώσεις της κ. Τζάκρη, η οποία χαρακτήρισε διεθνιστικές τις θέσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τα ελληνοτουρκικά.

Τέλος, ο κ. Φίλης ανέφερε πως η απόφαση για καθαίρεση της κ. Τζάκρη από τα καθήκοντά της στον ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τόνισε πως η συνάδελφός του οφείλει να δώσει απαντήσεις.