Ν. Φίλης για Π. Καμμένο: Θα αναζητήσουμε νέες συμπράξεις...

Ν. Φίλης για Π. Καμμένο: Θα αναζητήσουμε νέες συμπράξεις...

Δύσκολη χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μετά τις εκλογές «μια σύμπραξη με τη σημερινή φυσιογνωμία των ΑΝΕΛ». Όπως είπε η συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου ήταν «αναγκαστική και συγκυριακή και όχι στρατηγική επιλογή».

«Τώρα που βγαίνουμε από τον κύκλο των καταναγκαστικών δανειακών συμβάσεων θα αναζητηθούν προφανώς άλλα πεδία συμπράξεων. Το αν θέλει ο κ. Καμμένος να συμπράξει είναι ανοιχτό».

Ερωτηθείς στη συνέντευξη στο RealFM για την παρουσία της Κατερίνας Παπακώστα είπε ότι είναι μια «ιδιαίτερη ευαισθησία καθώς δεν είναι μια πολιτική κίνηση» προσθέτοντας ότι «βοηθάει στο ότι δίνει μια κοινοβουλευτική ώθηση για να στηριχθούν κρίσιμα θέματα όπως το Σκοπιανό».

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι με τον τελευταίο ανασχηματισμό έγινε «πιο ισχυρή η συνιστώσα των ΑΝΕΛ αλλά και αυτό είναι συγκυρία».

Μιλώντας για τις συντάξεις ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «θα ψηφίσουμε τον Δεκέμβριο» για να μην περικοπούν «αλλά δεν θέλουμε να το ψηφίσουμε με όρους σύγκρουσης».

«Ο στόχος είναι η ενδυνάμωση της ΕΡΤ, η αντιμετώπιση μίας πολιτικής, που και από τη ΝΔ επιχειρείται ουσιαστικά, απαξίωσης και κλεισίματος της ΕΡΤ» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά, δε, για την αντίδραση του Νίκου Παππά στον ίδιο όσον αφορά τα περί παραδιοίκησης στην ΕΡΤ σχολίασε «ε, καλά, απάντησε. Όλοι απαντούν, Δημοκρατία έχουμε».

«Η απαξίωση της ΕΡΤ αντιμετωπίζεται και με μέτρα συνολικής αναβάθμισης. Οι τελευταίοι που μπορεί να κάνουν κριτική για παράκεντρα και για παραδιοίκηση είναι η ΝΔ, η οποία έχει στο ιστορικό της βεβαρημένη πολιτική για την ΕΡΤ, άθλιας κομματικής παρέμβασης που κατέληξε στο ''μαύρο''.

Την έκλεισε και άνοιξε τη ΝΕΡΙΤ. Έκλεισε την ΕΡΤ διότι δεν μπορούσε να τη συντηρήσει άλλο και να την ελέγξει και έφτιαξε μία σκιά της ΕΡΤ που πλήρως την ήλεγχε. Αυτό έγινε. Η συζήτηση στον δημόσιο χώρο πρέπει να γίνεται με βάση τις απόψεις του καθενός και χωρίς να κάνουμε μία πολιτική που να ψάχνουμε για άλλες σκοπιμότητες», σημείωσε ο κ. Φίλης.

Αναφερόμενος στη ''βουτιά'' που έκαναν οι τραπεζικές μετοχές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «είναι σίγουρο ότι υπάρχει αυτό που λέμε σορτάρισμα από κερδοσκόπους, προσπάθεια να βγάλουν κέρδη με κερδοσκοπία.

Είναι επίσης σίγουρο ότι υπάρχει το θέμα με τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει, έχει έναν σχεδιασμό αλλά χρειάζεται και μία συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Πάντοτε η κερδοσκοπία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ζητήματα τα οποία υφίστανται... Είναι λάθος η αξιωματική αντιπολίτευση να αρχίζει μία σπέκουλα γύρω από τα ζητήματα της οικονομίας».

Φωτογραφία intime news