Μυστηριώδες ταξίδι του Kim Jong Un στο Πεκίνο

Μυστηριώδες ταξίδι του Kim Jong Un στο Πεκίνο

Μια... απροσδόκητη επίσκεψη στο Πεκίνο πραγματοποίησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, στο πρώτο «επιβεβαιωμένο» ταξίδι του στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την εξουσία, το 2011. 

Σύμφωνα το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές, δεν υπάρχει καμία άλλη λεπτομέρεια για την επίσκεψη αυτή.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο σκοπός του ταξιδιού είναι άγνωστος, καθώς και το πού ακριβώς θα πάει ο Kim και με ποιον έχει προγραμματίσει να συναντηθεί.

Οι εικασίες σχετικά με την επίσκεψη του Kim Jong-un την κινεζική πρωτεύουσα κυκλοφόρησαν σήμερα καθώς ιαπωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα ειδικά διαμορφωμένο τρένο ενδέχεται να μεταφέρει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στην πόλη Dandong. Με αυτόν άλλωστε τον τρόπο ο πατέρας του Kim Jong Un πραγματοποιούσε τα ταξίδια του στο εξωτερικό πριν το θάνατό του.

Τέλος, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι δεν είναι σαφές αν οι ΗΠΑ έχουν γνώση αυτού του ταξιδιού ενώ η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εηωτερικών Julia Mason παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στην... Κίνα.

Φωτογραφία AP