Μυστικοί αστυνομικοί της Europol στα νησιά για να εντοπίζουν Τζιχαντιστές

Μυστικοί αστυνομικοί της Europol στα νησιά για να εντοπίζουν Τζιχαντιστές

Μια άκρως ευαίσθητη αποστολή που έχει να κάνει με την ασφάλεια της Ευρώπης επιχειρούν με κάθε μυστικότητα αστυνομικοί της Europol στα νησιά του Αιγαίου. Μετά την διαπίστωση ότι μέλη του ISIS είχαν περάσει στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών νησιών, περίπου δέκα μυστικοί αστυνομικοί της Europol έχουν εγκατασταθεί σε Λέσβο, Σάμο, Χίο και Λέρο με αποστολή να εντοπίζουν υπόπτους μεταξύ των παράτυπων μεταστών που περνούν απο τις τουρκικές ακτές . Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” η οποία φιλοξενεί δηλώσεις αστυνομικού της Εuropol αυτοί οι ειδικοί αστυνομικοί βρίσκονται στα hot spots ενω ένας έχει εγματασταθεί στον Πειραιά και περνού απο εξονυστικό έλεγχο τα στοιχεία όσων καταγράφοντραι για να διαπιστώσουν έαν βρίσκονται ή όχι στη βάση δεδομένων που έχει η Υπηρεσία τους με τα λατομα που θεωρούνταιο ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες εγκληματικές ομάδες.
Για τη δράση των μυστικών αστυνομικών μίλησε στην εφημερίδα ο Ρόμπερτ Κριπίνκο επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας της Europol για τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και διευκρίνησε ότι δουλειά τους είναι να υπάρχει ροή πληροφοριών απο τα hot spots προς την κεντρική βάση πληροφοριών της Europol στη Χάγη.

Η αποστολή των μυστικών αστυνομικών στην Ελλάδα είχε αποφασιστεί στην έκτρακτη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, τον Νοέμβριο. Η Europol υπολογλίζει μεταξύ 3.000 και 5.000 τους Εςυρωπαίους υπηκόους που έχουν ενταχθεί στις τάξεις; του Ισλαμικού Κράτους . Κατά τα άλλα ο Σλοβένος αξιωματούχος επιβεβαίωσε και αυτός τις πληροφορίες ότι μετά το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας Σκοπίων οι δουλέμποροι ψάχνουν νέες διόδους και υπάρχει μετατόπιση ροών απο το ανατολικό Αιγαλίο προς τον επονομαζόμενο “κεντρικό μεσογειακό δρόμο” που συνδέει τη Λιβύη με την Ιταλία.