Μπουρλά: Επενδύσεις άνω των 650 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη από τη Pfizer την επόμενη δεκαετία

Μπουρλά: Επενδύσεις άνω των 650 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη από τη Pfizer την επόμενη δεκαετία

Κατά 0,4% θα αυξάνει το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης στα επόμενα 10 χρόνια, η επένδυση της Pfizer σημείωσε ο Αλμπερτ Μπουρλά επικαλούμενος μελέτη του ΙΟΒΕ κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρήσεων Λειτουργιών και υπηρεσιών της εταιρείας. Μάλιστα όπως ανέφερε οι επενδύσεις, άμεσα ή έμμεσα, θα ξεπεράσουν τα επόμενα δέκα χρόνια τα 650 εκατ. ευρώ.

Ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer δήλωσε πως «Οι επενδύσεις της Pfizer συμβάλλουν στην τοπική και εθνική οικονομία» σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ηδη οι εργαζόμενοι στο κέντρο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκης έχουν ξεπεράσει τους 500 ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών «είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να υπογραμμίσει πως η Ελλάδα έχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να προωθηθούν τέτοια μεγάλα προγράμματα και να δημιουργηθεί μια οικονομία βασισμένη στη γνώση και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιδιαίτερη για τη Pfizer οι επενδυτικές κινήσεις της οποίας «είναι ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας».

«Είδαμε» είπε ότι «μέσα στην πανδημία η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάκαμψη της χώρας».