Μπουρλά: Ειδικό εμβόλιο για την «Ο» τον Μάρτιο - Έτοιμο το χάπι κατά του κορονοϊού την Άνοιξη

Μπουρλά: Ειδικό εμβόλιο για την «Ο» τον Μάρτιο - Έτοιμο το χάπι κατά του κορονοϊού την Άνοιξη

Έρχεται ειδικό εμβόλιο για την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού τον Μάρτιο, αποκάλυψε ο Άλμπερτ Μπουρλά, επικεφαλής της Pfizer.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το χάπι, το οποίο θα προορίζεται για όσους έχουν ήδη νοσήσει από κορονοϊό θα είναι έτοιμο την Άνοιξη και το κόστος του θα είναι πολύ χαμηλότερο, συγκριτικά με τις μονοκλωνικές θεραπείες, αλλά υψηλότερο σε σχέση με το εμβόλιο.

Πενθήμερη θεραπεία με το χάπι

 

Αναλυτικά, ο Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης εξήγησε πως το χάπι θα είναι για νοσούντες από κορονοϊό και δεν θα χορηγείται για πρόληψη. Ένας στου δέκα που θα το πάρουν μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτεί, σημείωσε ο CEO της Pfizer.

Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες, πρόσθεσε, ενώ κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα περιλαμβάνει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες αλλά μεγαλύτερο από το εμβόλιο», τόνισε ο Α. Μπουρλά.
 

Για την Όμικρον και πιθανές νέες μεταλλάξεις

 

Ο CEO της PFIZER, επεσήμανε πως η εταιρεία ήδη έχει ξεκινήσει να παρασκευάζει εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο, όπως είπε, αν και θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού.

Αναφέρθηκε όμως με έμφαση στη μεγάλη μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής. «Όσο πιο μεγάλη είναι η δεξαμενή, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δούμε νέες μεταλλάξεις στη συνέχεια», υπογράμμισε.

«Δεν είμαι βέβαιος, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι ο Όμικρον θα επικρατήσει. Είναι αρκετά περίπλοκο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση η τρίτη δόση να μην είναι αποτελεσματική, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική 95%. Δεν νομίζω να είναι κάτω από 75%» δήλωσε ο κ. Μπουρλά.