Μπλόκο αγροτών και στην Ελασσόνα

Μπλόκο αγροτών και στην Ελασσόνα

Σε συμβολικού χαρακτήρα κλείσιμο του δρόμου στην πόλη της Ελασσόνας το μεσημέρι της Τρίτης, θα προχωρήσουν αγρότες με τα τρακτέρ τους, όπως ανακοίνωσε η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της περιοχής, χαιρετίζοντας, όπως αναφέρει, τις πρωτοβουλίες των συναδέλφων αγροτών και κτηνοτρόφων που σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο αναπτύσσονται αυτό το διάστημα.

«Η κάθοδος στον δρόμο με τα τρακτέρ αποτελεί μονόδρομο και γίνεται πράξη από την πλευρά μας με μπλόκο στο ποτάμι της πόλης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Παράλληλα στις 12:00 αύριο Τετάρτη, στην πλατεία της Ελασσόνας έχουν εξαγγείλει πανεπαρχιακό συλλαλητήριο στην πλατεία της Ελασσόνας.

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις μετά το μπλόκο με τρακτέρ που δημιούργησαν την Παρασκευή λίγο πριν τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Αγροτικό μπλόκο τη Δευτέρα στην Πάτρα

Στον αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Μεγανίτη, κοντά στο Αίγιο, προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας αγρότες - μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου.

Οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, «αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών, κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα, καμιά περικοπή των ενισχύσεων, μείωση του κόστους παραγωγής και επιδότησή του, αφορολόγητο πετρέλαιο, καθώς και εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ». Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Στύλιος: Πολιτικά υποκινούμενα τα μπλόκα αγροτών

Την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις υποκινούνται, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που δεν γίνονται πολλές καλλιεργητικές εργασίες, εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος την Κυριακή μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

«Είμαστε σε μια περίοδο που επαναλαμβάνεται το φαινόμενο των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθώς αυτήν την περίοδο δεν γίνονται και πολλές καλλιεργητικές εργασίες», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «οι αγροτικές κινητοποιήσεις υποκινούνται από συγκεκριμένο κόμμα. Οι αγρότες που πρωτοστατούν ανήκουν στο ΚΚΕ, είναι γνωστό σε όλους αυτό».

Περισσότερα: Στύλιος: Πολιτικά υποκινούμενα τα μπλόκα αγροτών