«Μπλακ άουτ» στο κέντρο της Αθήνας λόγω πορειών - Παναττική στάση από ΑΔΕΔΥ

«Μπλακ άουτ» στο κέντρο της Αθήνας λόγω πορειών - Παναττική στάση από ΑΔΕΔΥ

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες γύρω από την πλατεία του Συντάγματος είναι μπλοκαρισμένες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, που πραγματοποιούν η ΑΔΕΔΥ και δευτεροβάθμια σωματεία του του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αυτήν την ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ συναντάται με τον υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να του εκθέσει τα αιτήματα του κλάδου. Σε αυτά περιλαμβάνονται η καταβολή των αναδρομικών του 13ου και 14ου μισθού, η άμεση ρύθμιση του καθεστώτος των βαρέων και ανθυγιεινών και η κάλυψη των κενών θέσεων στο Δημόσιο.

 

Την ίδια στιγμή, σε τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) και συγκέντρωση στις 12:30 έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ με βασικό αίτημα την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, την επέκτασή τους και σε άλλες ειδικότητες και τον διπλασιασμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την καταβολή των αναδρομικών και στο μισθό των επιδομάτων αδείας και εορτών, αύξηση των μισθών.

Ακόμη, από 11.00 οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συμβάσεις τους που λήγουν τον Αύγουστο και ξεκινάει από τώρα νέος διαγωνισμός πρόσληψης νέων καθαριστριών στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενες βρίσκονται στην πόρτα της απόλυσης, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους τον Αύγουστο και ξεκινάει από τώρα νέος διαγωνισμός πρόσληψης νέων καθαριστριών στο Νοσοκομείο.