Μπαράζ περιστατικών με αρνητές σε σχολεία και νοσοκομεία - Γονιός υπέβαλε μήνυση 2,7 εκατ. ευρώ

Μπαράζ περιστατικών με αρνητές σε σχολεία και νοσοκομεία - Γονιός υπέβαλε μήνυση 2,7 εκατ. ευρώ

Μόλις εννέα ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι επιθέσεις από αντιεμβολιαστές γονείς σε εκπαιδευτικούς παίρνουν την μορφή επιδημίας σε αυτή τη μάχη του παραλόγου, που μαίνεται  ανάμεσα στους αρνητές και την κοινή λογική, με αποκορύφωμα τη μήνυση που κατέθεσε πατέρας μαθητή στο σχολείο της Θέρμης, ζητώντας από τη διεύθυνση του σχολείου να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 2,7 εκατ. ευρώ επειδή δεν επέτρεψε στο παιδί του να προσέλθει στο μάθημα χωρίς μάσκα και χωρίς self test.

Όλα αυτά εξελίσσονται την ώρα που ένα στα τρία νέα κρούσματα αφορά παιδιά, όπως έχει επισημάνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, με το συγκεκριμένο περιστατικό να καταγράφεται στην Βόρειο Ελλάδα, εκεί που μεταβαίνει σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να συναντηθούν με τον διοικητή της ΥΠΕ και τους τοπικούς φορείς για να προληφθεί μια νέα δυσάρεστη εξέλιξη που θα θυμίζει τους περσινούς μήνες του Φθινοπώρου (Οκτώβρη και Νοέμβρη), όταν η αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών ήταν κατακλυσμιαία, όπως επισημαίνει η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας  Μίνα Γκάγκα.

Σχολεία : Αρνητές - γονείς και «δηλητηριασμένες μπατονέτες»
 

Οι επιθέσεις στο σχολικό περιβάλλον από γονείς αρνητές είναι ένα νοσηρό φαινόμενο των καιρών, με τους μηνυτές να αρνούνται άλλοτε την ύπαρξη της πανδημίας και άλλοτε την ανάγκη του εμβολιασμού, αρνούμενοι να φορέσουν μάσκα τα παιδιά τους και να υποβληθούν σε self test. Συχνό επιχείρημα που έχει ακουστεί στα σχολικά προαύλια κάνει λόγο για «δηλητηριασμένες μπατονέτες που έχουν την άκρη τους εμποτισμένη με καρκινογόνες ουσίες και ο στόχος της αυτοεξέτασης είναι να σκοτώσει τον εξεταζόμενο».

Μπροστά σε αυτήν την ομοβροντία τέτοιων φαινομένων, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αντιδρά παραγγέλνοντας στους κατά τόπους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών να ελέγχουν χωρίς καθυστέρηση  αυτά τα περιστατικά για το αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις και να ενεργούν  καταλλήλως όταν ο νόμος παραβιάζεται.

Ωστόσο, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τους δικηγορικούς συλλόγους της επικράτειας και το υπουργείο παιδείας να αναλάβουν δράση και να καλύπτουν εντελώς δωρεάν τις αγωγές κατά των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των σχολείων, που αδίκως υποβάλλονται σε όλη αυτή την  ταλαιπωρία, καθώς απλώς εφαρμόζουν τον νόμο, χωρίς μάλιστα να είναι αυτή η δουλειά τους.    

Τα περιστατικά επιθέσεων γονιών - αρνητών σε καθηγητές που απλώς τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων παρουσιάζουν διασπορά - όπως άλλωστε και οι ύποπτες  συμπεριφορές υγειονομικών σε ό,τι αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και  το «πράσινο» φως που έδωσαν ο Εισαγγελέας και ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να εξεταστούν εξονυχιστικά τέτοιου είδους συμβάντα, φανερώνουν την ανησυχία της κυβέρνησης για ενδεχόμενη κλιμάκωση του φαινομένου.

Νοσοκομεία: Αρνητές καλούν... εισαγγελείς και αρνούνται μετάγγιση αίματος εμβολιασμένων
 

Οι επιθέσεις από αντιεμβολιαστές σε εμβολιασθέντες έχουν ξεκινήσει μέσα από τα νοσοκομεία πρώτης γραμμής, με τους κλινικούς γιατρούς να δέχονται από απλό μπούλινγκ μέχρι απειλές για τη ζωή τους, όπως έχουν δημοσίως  παραδεχτεί ο καθηγητής πνευμονολογίας-εντατικής θεραπείας  Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Βδελιώτης και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ακόμα πιο ακραία περιστατικά από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, αποκάλυψε η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  Άννα Μαστοράκου, με τις απίστευτες ιστορίες ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν ενώ κινδυνεύει η ζωή τους, με γιατρούς να καλούν (σε βοήθεια) Εισαγγελείς, ενώ άλλοι ασθενείς που επρόκειτο να εισαχθούν στο νοσοκομείο για μια χειρουργική επέμβαση αρνούνται να λάβουν αίμα εμβολιασμένων, σε περίπτωση που χρειαστούν μετάγγιση.

Για την άρνηση των διασωληνώσεων έχει ήδη παρέμβει Εισαγγελέας, την ώρα που το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας επικεντρώνεται στην κακή επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης. Στη σημερινή επίσκεψη του Θ. Πλεύρη και της Μ. Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη θα διερευνηθούν τα αίτια για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας, με ενδεικτικά παραδείγματα την Πέλλα, την Καβάλα, την Ημαθία και τη Ροδόπη όπου η εμβολιαστική κάλυψη κυμαίνεται από 45% - 48%.

Δηλαδή ούτε καν ένας στους δύο πολίτες είναι εμβολιασμένος. Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη βόρειο Ελλάδα σε συνδυασμό με την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα προκαλεί ανησυχίες για τυχόν επανάληψη του περσινού Νοέμβρη, με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαϊδη να κάνει έκκληση να ανοίξουν με μέτρα προστασίας τα Πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη για να μην προκληθεί διασπορά με όχημα μεταφοράς της covid, τους νέους.