Μπ. Γκέιτς: Τουλάχιστον το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών δεν θα είναι αναγκαίο μετά τον κορονοϊό

Μπ. Γκέιτς: Τουλάχιστον το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών δεν θα είναι αναγκαίο μετά τον κορονοϊό

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, προβλέπει ότι πάνω από το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών και πάνω από το 30% των ημερών στο γραφείο δεν θα είναι πλέον αναγκαία μετά την πανδημία.

Ο Γκέιτς προέβλεψε ότι θα υπάρξει ένα «σημαντικό ορόσημο» για τη διεξαγωγή επαγγελματικών ταξιδιών και ότι στο εξής θα βρίσκεται τρόπος εργασίας από το σπίτι.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι πάνω από το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών και πάνω από το 30% των ημερών στο γραφείο θα εξαφανιστούν», δήλωσε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Dealbook των New York Times.

Ο Γκέιτς, του οποίου το ίδρυμα συμβάλει και για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δήλωσε ότι έχει πια ένα «απλούστερο πρόγραμμα» λόγω της πανδημίας.

«Θα επιστρέψουμε στο γραφείο, θα κάνουμε κάποια επαγγελματικά ταξίδια, αλλά θα είναι πολύ λιγότερα», δήλωσε ο Γκέιτς.

Η πανδημία έχει συνθλίψει τη ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών και ιδίως για επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία αντιπροσώπευαν το ήμισυ των εσόδων των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, αλλά μόλις το 30% των ταξιδιών, σύμφωνα με την Airlines for America, μια βιομηχανική ομάδα που εκπροσωπεί τους περισσότερους αερομεταφορείς των ΗΠΑ.