«Μου έκανε εντύπωση η αναγνώριση Γκουαϊδό από τη νέα κυβέρνηση»

«Μου έκανε εντύπωση η αναγνώριση Γκουαϊδό από τη νέα κυβέρνηση»

Συνθήκες που αλλάζουν πλέον στη Βενεζουέλα «βλέπει» ο Γ. Κατρούγκαλος και εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι η πρώτη ενέργεια του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν η αναγνώριση του Χ. Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της λατινοαμερικανικής χώρας.

«Είναι γνωστή η πολιτική της Τουρκίας και η στρατηγική και η τακτική. Γι' αυτό μου έκανε εντύπωση που η πρώτη ενέργεια του ελληνικού ΥΠΕΞ μετά την αλλαγή διακυβέρνησης ήταν να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό αντί να χτυπάνε όλα τα σφυριά μας εκεί που πρέπει» σχολίασε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι δύο βασικές αντιρρήσεις που θα είχα επί της ουσίας είναι ότι τώρα που στην πραγματικότητα αλλάζουν οι συνθήκες στη Βενεζουέλα η Γερμανία για παράδειγμα αποκατέστησε τις διπλωματικές της σχέσεις με την επίσημη κυβέρνηση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο η Ελλάδα έχασε τη δυνατότητα να είναι ένας τίμιος συνομιλητής ανάμεσα στις δύο πλευρές. Πρόσθεσε, δε, πως το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Τουρκία η οποία, όπως ανέφερε, προσπαθεί να "γκριζάρει" τα ελληνικά δικαιώματα. 

Σε σχέση με το Κυπριακό ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε: «Στον Κραν Μοντανά ήμασταν στο παρά ένα για να υπάρξει συμφωνία. Υπήρχε τελική υπαναχώρηση από τη μεριά Τσαβούσογλου. Και αν ήταν εκεί ο Ερντογάν ίσως να είχαμε συμφωνία».