Μόσιαλος: Τι πρέπει να γίνει αν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της πανδημίας – «Όχι» σε lockdown

Μόσιαλος: Τι πρέπει να γίνει αν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της πανδημίας – «Όχι» σε lockdown

Για το plan b που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα εάν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της πανδημίας μίλησε νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος στον ΣΚΑΪ, απορρίπτοντας μάλιστα σε κάθε περίπτωση νέο lockdown, «καθώς πρόκειται για το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει μια χώρα αυτή τη στιγμή», όπως επεσήμανε.

Συγκεκριμένα ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης εμβολίου πρώτα για τους ανοσοκατεσταλμένους και μετά για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες, καθώς και στην αύξηση των εμβολιασμών πρώτης δόσης που όπως τόνισε «ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και αυτό είναι ευχάριστο». Σύμφωνα με τον καθηγητή εάν ο αριθμός των ανεμβολίαστων μειωθεί από 600.000 σε 300.000 και 200.000, δεν θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.

Ωστόσο, στην περίπτωση που οι «κόκκινες γραμμές» ξεπεραστούν, ο κ. Μόσιαλος πρότεινε αυστηροποίηση των μέτρων και των ποινών, υποχρεωτική χρήση μάσκας και έλεγχο για την εφαρμογή των μέτρων. Επιπροσθέτως, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας αναφέρθηκε στην πιθανότητα επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος ότι «δεν πάμε στο lockdown αμέσως» καθώς πρόκειται για το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει μια χώρα αυτή τη στιγμή. «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί, αν κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει να κάνουμε τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.