Μητροπολίτης Μαντινείας: Οι αλιβάνιστοι κυβερνώντες θέλουν να κάνουν την Εκκλησία σωματείο

Μητροπολίτης Μαντινείας: Οι αλιβάνιστοι κυβερνώντες θέλουν να κάνουν την Εκκλησία σωματείο

Την απόλυτη αντίθεσή του στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος, κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού εορτασμού της Αγίας Αικατερίνης.

Μιλώντας στους πιστούς, ο κ. Αλέξανδρος υποστήριξε πως το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών δεν είναι πρωτεύον. Σκοπός της κυβέρνησης υποστήριξε είναι «ο ευτελισμός της Εκκλησίας. Να γίνει η Εκκλησία -αφού το κράτος έτσι λέει- αυτή που είναι ο πυλώνας ο δεύτερος της ελληνικής πολιτείας να γίνει απλώς ένα σωματείο…».

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας επέκρινε και τα στελέχη της κυβέρνησης για την άγνοιά τους περί των εκκλησιαστικών αποδίδοντάς την στο ότι είναι «αλιβάνιστοι». «Δεν γνωρίζουν καν πως να σταθούν στην Εκκλησία όταν έρχονται στις επίσημες τελετές» υποστήριξε, προσθέτοντας πως «έρχεται η Κυβέρνηση σήμερα και λέει «όχι θα χωρίσουμε και η Εκκλησία θα μπει στο περιθώριο».

Δεν σκεπτόμαστε τι έκανε η Εκκλησία όλα τα χρόνια αυτά δεν μας ενδιαφέρει η Εκκλησία εμείς θέλουμε να τη διώξουμε από πάνω μας και γίνονται αυτές οι αναταράξεις τώρα και οι συζητήσεις και ο κάθε αρμόδιος αναρμόδιος έχει μια ιδέα», είπε ακόμα ο μητροπολίτης Μαντινείας.