Μιχαηλίδου: Στόχος τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ασφαλές περιβάλλον

Μιχαηλίδου: Στόχος τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ασφαλές περιβάλλον

Στόχος του κράτους είναι «τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον που να αποκαλούν το δικό τους σπίτι», γι' αυτό και το κράτος δημιουργεί συνεχώς τις συνθήκες, υποστηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει αυτό τον σκοπό, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε κοινωνικές δομές παιδικής προστασίας και ατόμων με αναπηρία στη Χίο.

Η ίδια σημείωσε ότι πρωταρχική προτεραιότητα του κράτους παραμένει η πρόσβαση κάθε παιδιού στην προσχολική αγωγή. Γι' αυτό και έχει  εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 180 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον τριπλασιασμό των θέσεων σε βρεφικούς σταθμούς, ώστε από 25.000 που είναι σήμερα να γίνουν 75.000. Ακόμη, για πρώτη φορά θεσπίστηκε το πρόγραμμα «Κυψέλη» με στόχο όλα τα παιδιά να βοηθηθούν να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις δεξιότητες τους, αλλά και για να μπορεί να γίνει έγκαιρα η πρώιμη ανίχνευση τυχόν αναπηριών ή άλλων δυσκολιών.

Κατά την παραμονή της στη Χίο, η Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε τη μονάδα παιδικής φροντίδας «Νερομπογιές και Νότες» στην οποία φιλοξενούνται και απασχολούνται δημιουργικά βρέφη και νήπια, Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία «Η Γέφυρα», την Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου. Στην Κιβωτό του Κόσμου συζητήθηκαν νέες ενέργειες που θα ενισχύσουν την αποϊδρυματοποίηση. 

Ακόμη, η υφυπουργός, μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, παρευρέθηκαν στο σχολικό αγιασμό, του Ναυτικού Επαγγελματικού Λυκείου «Τeens – Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών».